KÜLFÖLD

„Leírhatatlan a fájdalmunk. Minden üres lett” – elvitte a koronavírus a 10 éves kisfiút

Több alapbetegése is volt a fiatalnak. A gyermek nem tudta legyőzni a vírust.
  • Szerző: Ripost

Egy epilepsziás kisfiú az egyik legfiatalabb áldozata a koronavírusnak Nagy-Britanniában. November 24-én vesztette életét a bradfordi kórházban Fehzan Jamil. Szülei a Daily Mail oldalnak elmondták, hogy gyermeküknek az epilepszia mellett számos más egészségügyi problémája is volt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

„Igazi bátor harcos, katona volt” – kezdte édesapja, aki hozzátette fogalmuk sincs, hol és mikor fertőződhetett meg a gyerek.

„Négyen voltunk egy család, most már csak hárman vagyunk. Leírhatatlan a fájdalmunk. Most minden üres lett” – tette hozzá.

Fehzant szülei folyamatosan otthon tartották. Senki nem léphetett be a házukba szájmaszk nélkül. Igyekeztek a lehető legbiztonságosabb környezetet kialakítani számára, de valahogy mégis elkapta a koronavírust. A kisfiú betegségei miatt sokáig kezelték a bradfordi királyi kórházban. Mivel jól ismerték az ápolók a családot, megengedték nekik, hogy ott legyenek Fehzan mellett az utolsó percekben.

„A kórházban nagyon jók voltak hozzánk. Már évek óta ismerték Fehzant és mindig vigyáztak rá. Sokat jelentett, hogy mellette lehettünk. Már megszoktuk a kórházi utazásokat, de most már soha többé nem jön haza” – mondta könnyeivel küszködve az édesanya.

És ezeket olvastad már?