KÜLFÖLD

Lelocsolta a haját benzinnel, meggyújtotta, majd elindult a benzinkút felé

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt nagyobb tragédia a németországi Halberstadtban. Egy szomáliai migráns égő hajjal akart besétálni egy benzinkútra.
  • Szerző: WM

A halberstadti benzinkút alkalmazottai riasztották a rendőrséget. A bejelentés szerint a kút egyik 30 éves vásárlója elüldözte a helyszínről azt az afrikai migránst, aki vett egy öngyújtót, majd benzint locsolt a fejére. A szomáliai bevándorló pár tíz méterrel arrébb ment, ott azonban meggyújtotta a haját, és elindult visszafelé a töltőállomásra. Csak a szerencsének köszönhető, hogy ezt észrevette két bátor járókelő, akik megakadályozták a migránst a továbbhaladásban.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció.
Fotó: AFP

A 22 éves bevándorló sérüléseit a helyszínen ellátták, majd egy közeli klinika pszichiátriai osztályára szállították megfigyelésre.

A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy mi volt a férfi pontos szándéka, mint ahogy az ügy indokai is ismeretlenek jelenleg – írja az egyik helyi hírportál. A 22 éves fiatal férfi menedékkérőként él a városban, azonban mint ahogy a helyi önkormányzat megerősítette nem egy menekültszállón lakik, hanem körülbelül egy hónapja saját lakásba költözött. A rendőrök közveszély okozás miatt indítottak a férfi ellen eljárást.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?