Létrehozva: 2016.07.22.

Lövöldözés volt egy müncheni bevásárlóközpontban, többen meghaltak!

Lövések dördültek egy németországi bevásárlóközpontban, erõsítette meg a helyi rendõrség. Folyamatosan frissítjük cikkünket.

Lövöldözés történt Münchenben, de az elkövetők pontos számáról ellentmondásos információk derülnek ki. Utoljára 9 halálos áldozatról beszélnek.
Itt percről percre tudósítottunk az eseményekről.

- A rendőrség arra kéri a lakosokat, hogy maradjanak óvatosak, amíg nem bizonyosodnak meg a arról, hogy a veszély elmúlt.

- Volt egy 9. áldozat, akit a bevásárlóközpont közelében találtak meg. Ez egy férfi holtteste volt. A ruházata és a piros hátizsák megegyezik azzal, amit korábban a videóban látható volt.  Ez egyelőre feltételezés, és nagyon óvatosan közelítik meg a holttestet, félve attól, hogy a férfi hátizsákjában egy robbanószer lehet elrejtve.

- Az erdélyi Tusnádfürdőn tartózkodó Orbán Viktor miniszterelnök péntek este telefonon konzultált a müncheni eseményekről és az azok kapcsán esetleg szükségessé váló intézkedésekről Pintér Sándor belügyminiszterrel és Szijjártó Péter külügyminiszterrel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Orbán Viktor folyamatos tájékoztatást kap a helyzet alakulásáról - tette hozzá. A magyar miniszterelnök táviratban fejezte ki részvétét a halálos áldozatokat is követelő müncheni lövöldözések kapcsán Angela Merkel német szövetségi kancellárnak és Horst Seehofer bajor kormányfőnek - közölte Havasi Bertalan.

- Egy férfi holtestre bukkantak a bevásárlóközpont közelében. Erőszakos halált halt, ez feltehetőleg azt jelenti, hogy lőszer végzett vele. A rendőrség most nagy erőkkel azt vizsgálja, hogy ő lehetett-e az (egyik) elkövető, vagy ő is csak egy újabb áldozat?!

- 4 és fél óra telt el az első lövöldözés óta, a tettes(ek) még mindig szökésben vannak. Egyelőre nem volt több lövöldözés, de így sem érezheti senki sem magát biztonságban.

- Egyes hírek szerint már nyolcra emelkedett a halottak száma.

- Van olyan halott, akivel fejbelövéssel végeztek. A kórház azt is megerősítette a német RTL-nek, hogy gyerekek is vannak a sérültek között. Van olyan, akit életveszélyes sérülésekkel ápolnak.

- Egy 15 éves sebesült a kórházban halt meg - írja a sueddeutsche.de

- A törököket szidalmazta a támadó. Az egyik videó kijelenti, hogy a törökök az elsődleges célpontok.

- Nőtt a halottak száma, már

hét áldozatról beszél a rendőrség

- A Bild helyi tudósítója azt mondja: még mindig pánik van az Olimpiai bevásárló központnál. Az emberek pánikszerűen menekülnek, helikopterek köröznek és tankok is vannak a helyszínen. A családtagok keresik a hozzátartozóikat, akik a bevásárlóközpontban voltak.

- Lauraetta Januze, aki épp a wc-ben volt a fiával azt mondta a CNN-nek:

Mellette álltam, láttam, ahogy gyereke arcába lőtt

- Egyelőre hivatalosan nem tudnak megerősíteni másik lövöldözést, csak a bevásárlóközpontit. Azt sem erősítették meg, hogy egy támadó meghalt volna.

- A müncheni belvárosban a vendéglátó helyek bezártak, a vendégek, akik ott voltak, még mindig ott vannak, ugyanis nem mehetnek ki az utcára.

- Akkor a készültség, hogy nem csak a környező német tartományokból érkeznek rendőrök Münchenbe, hanem Ausztriából is.

- Az is lehet, hogy lehet, hogy neónáci támadás történt, az egyik szemtanú szerint az egyik elkövető jellegzetes szélsőséges ruhát hordott.

- A német rendőrség különleges osztaga úton van Münchenbe, mint ahogy több olyan helikopter is, amin nehéz fegyverzet van.

- Ezen az egyelőre nem hivatalos videón az egyik merénylő egyértelműen azt mondja, hogy német vagyok:

- Ez a kép az egyik támadót ábrázolhatja:

- A Bild azt írja saját forrásra hivatkozva, hogy az egyik elkövető fejbe lőtte magát a bevásárlóközpontban.

- A német N tv szemtanúkra hivatkozva, azt mondja, hogy lövöldözés volt egy ferences sörházban. Egy szemtanúra hivatkozva arról számol be az RTL, hogy az egyik lövöldöző azt kiabálta, hogy "szar külföldiek"!

- A rendőrség terrorgyanúról beszél, ezt most mondták ki először.

- Kijárási tilalom van, a rendőrség átkutatja még egyszer a bevásárlóközpontot, az is lehet, hogy még mindig ott van az elkövetők.

- A bajor miniszterelnök, Horst Seehofer krízistanácskozást hívott össze. A Facebook is intézkedett: bekapcsolta a münchenieknek a safety check alkalmazást. Ezzel tudják az ott tartózkodók jelenzni, hogy jól vannak, ez azért is fontos, mert a telefonhálózatok le vannak terhelve.

- Elég nagy lehet a baj, mert a szolgálaton kívüli orvosokat, egészségügyi dolgozókat is behívták.

- Az AFP hírügynökség azt írja, hogy 6 halottról tudnak, ez egyelőre nem hivatalos információ.

- Azt kéri a rendőrség, hogy ne töltsön fel senki a netre a rendőri intézkedésekről képeket, videókat. Ne támogassák ezzel is az elkövetőket.

- Hivatalos: a német belügyminiszter Joachim Herrmann szerint legalább 3 elkövető volt. Azt írja a twitter oldalán a rendőrség, hogy nem tudják még mindig, hol lehet az elkövetők.

- A metró mellett az egész müncheni tömegközlekedést leállítják.  A rendőrség felhívta a taxisok figyelmét, hogy ne vegyen több utast. A müncheni főpályaudvar teljesen le van zárva.

- Az oldalnak sikerült megszólaltatnia egy szemtanút, aki épp a bevásárlóközpontban volt a lövöldözés idején. Azt mondja, hallotta lövöldözést, ezután kifutott félelmében,

ahol már halottak, sérültek feküdtek.

- A welt.de új információkra hivatkozva azt írja, hogy a rendőrség szerint több elkövető van jelenleg menekülésben Münchenben.  Több embert is kórházba szállítottak.

- A müncheni rendőrség a hivatalos twitter oldalán tette közzé, hogy a helyzet még egyelőre átláthatatlan, amint többen tudnak, azonnal tájékoztatják az embereket. Azt hivatalosan megerősítették, hogy több sérült van.

- A welt.de arról számol be, hogy nem hivatalos információk szerint egy második lövöldözés is volt Münchenben. Nem tudni, hogy az első eset elkövetője lövöldözött, vagy van egy másik tettes is.

- Egy szemtanú szerint, aki egy km-re volt az esettől, az emberek pánikolva rohantak. A müncheni rendőrség azt javasolja, hogy mindenki maradjon otthon.

- Az épület felett helikopterek köröznek, az áruház dolgozói nem tudják elhagyni boltjaikat. A hírek szerint egy fegyveres rontott be és kezdett lövöldözni. A környéken rengeteg rendőr van, az elkövető  metró felé menekült. Egyelőre nem fogták el, de a metrót lezárták.

Német sajtóhírek szerint több halott is van.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Jelentős műsorváltozás lesz a TV2-n

origo.hu

Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

vg.hu

Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

mindmegette.hu

Egyszerűen nagyszerű kevert tésztás húsvéti sütemény

mandiner.hu

Váratlan helyről kapott támogató szavakat Varga Judit

origo.hu

Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

travelo.hu

Videó: Farkast bukkant fel egy hazai városi erdőben

ripost.hu

„7 évvel az esküvő végre gyermekünk születhet, de a feleségem olyan kéréssel állt elő, hogy felmerült a válás”

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Sok probléma után váratlanul különválik a TV2 házaspárja

ripost.hu

Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

Börtön fenyegeti a neves influenszert, egy paradicsompüré okozta a bajt

KÜLFÖLD

Milyen anya az ilyen? Gyilkos írónő üzent a gyerekeknek

KÜLFÖLD

A kulcsát kereste, de véletlenül a kamaszlányát lőtte le egy édesanya

KÜLFÖLD

Ha nem teszitek meg, kiraklak titeket az éjszakába – fenyegette a 11 éves lánykákat a pedofil