KÜLFÖLD

Majdnem halálra verték a 87 éves bácsit

Az ablakára ragasztott apró poszterek miatt már két éve fenyegetik. Õ továbbra is kiáll a véleménye mellett és meglepő dolgot tett...
  • Szerző: SZM

A kritika különös módját választotta Hendrik Keuleers, egy 87
éves bácsi a belgiumi Gent városában.
Amint az alábbi Twitter képen is látható, a lakásának üvegezett ajtajára apró posztereket ragasztott, amelyeken bírálta a spanyol királyt, a bikaviadalokat valamint az iszlámot. Az előbbi kettővel nem is volt semmi gond.

Az iszlámkritika azonban kiverte a biztosítékot a Gentben is élő muszlimoknál. Virágcserjéit elpusztították, az ablakokat összetörték és legutóbb egy “migráns háttérrel rendelkező ember” akkor támadta meg, amikor elindult volna a kerékpárjával.

Az incidens videofelvételén az látható, amint az idős embert lerúgta a kerékpárjáról. Keuleers elveszítette az eszméletét és halottnak tűnt, ezért a támadója gyorsan felszívódott.

De még ez sem volt elég. Rasszizmus és az erőszak ösztönzésének vádjával valaki még fel is jelentette őt. A vád azonban nem bizonyult elég erősnek, nem lett belőle bírósági tárgyalás.

Mindezekre a 87 éves magányos hős így reagált: "Igen, a posztereim vitát szítanak. De miért ne lehetnék egy lázadó Gentben? Miért ne mondhatnám el azt, amiről sok ember gondolkodik, de nem meri elmondani?”.

Hendrik Keuleers továbbra sem hagyja magát megfélemlíteni. Golyóálló üvegre cserélte ki a korábbi ablaküvegeket.

Forrás: Voiceofeurope.com

És ezeket olvastad már?