KÜLFÖLD

„Mama, nem fogok hazamenni” – minden lélegzetért megküzdött a 4 éves koronavírusos kisfiú

A kisfiú édesanyja teljesen összetört szenvedő gyermekét látva.
  • Szerző: Ripost

A Colorado államban élő Anna Zimmerman orvosként dolgozik, ezért a koronavírus-járvány kitörése óta mindent megtett, hogy kisfiát teljesen izolálja magától. De hiába volt minden óvintézkedés és távolságtartás, a négyéves gyerek megfertőződött.

Miután Lincoln rosszul lett és kórházba került, majd a tesztje is pozitív lett, az anya teljesen összetört, magát hibáztatta a történtekért. Azonban a neheze csak ezután jött, a fiú állapota egyre rosszabb lett, lélegeztetőgépre került, de még így is minden lélegzetvételéért meg kellett küzdeni – írja a Bors.

„Amikor bekerült, 2 liter oxigént kapott. Aztán, még aznap este ezt felemelték négyre. Másnap már hat literen volt, később pedig kilencen. Meg kellett küzdenie a levegővételért. Használnia kellett az izmokat a mellkasán, a törzsén és a nyakán is, hogy lélegezni tudjon. Orvosként tudtam, hogy nehezére esik a levegővétel. Anyaként azonban kínzás volt nézni, ahogy szenved” – árulta el Zimmerman, aki egy megrázó felvételt is készített fia szenvedéséről.

A gyötrelmük még ezzel nem ért teljesen véget, Lincol néha jobban lett, néha pedig rosszabbul, voltak olyan pillanatai is, amikor biztos volt benne, hogy többet nem fog már hazatérni.

„Mama, nem éri meg. Mama, mikor ér véget? Mama, nem érzem jól magam. Mama, nem használ. Mama, nem fogok hazamenni”- mesélt a négyéves fiúcska kórházi kínszenvedéseiről édesanyja.

A drámai történet végül még egy újabb fordulatot vett, és a kis Lincolnak nem lett igaza, mert felépült a koronavírusból, és édesanyjával együtt térhettek haza. Történetük elmesélését is azért vállalta el az orvos anyuka, hogy a szülők világszerte vegyék komolyan a vírust és gyermekeik megóvását.

És ezeket olvastad már?