KÜLFÖLD

Már 14 percenként van egy késes támadás Nagy-Britanniában

Ilyen rossz még soha nem volt a közbiztonság. Sadiq Khan, London polgármestere a kormányt hibáztatja, mert az csökkentette a rendőrségre szánt költségvetést.
  • Szerző: SZM

Áprilisban még arról írtak a lapok, hogy történelmi csúcsot döntött a késes támadások száma Nagy-Britanniában. Anglia és Wales területén 22 százalékkal nőtt ezek száma az előző évhez képest – derült ki a brit Országos Statisztikai Hivatal adataiból.

Az elmúlt hónapokban ez a csúcs is megdőlt.

A Franceinfo szerint már 14 percenként van egy késes támadás a szigetországban.

Az incidensek jelentősebb része a drogpiac elosztásában "érdekelt" utcai bandák és bandatagok összecsapása miatt történik. Érdekes, hogy az utcai erőszak növekedését a szakemberek részint azokra a hip-hop zenét népszerűsítő (főként az Egyesült Államokban készített) videoklipekre vezetik vissza, amelyek évek óta az agresszív viselkedést követendő példaként mutatták be.

Sadiq Khan, London polgármestere tavaly tavasszal úgy nyilatkozott, hogy még 1,5 millió bevándorlót szeretne Londonba hozni, és egy sajtótájékoztatón azt mondta: "Célom, hogy a világ legnagyobb városa legyünk”. Ma már nem erőlteti ezt a gondolatot, inkább a kormányt hibáztatja, mert az csökkentette a rendőrségre szánt költségvetést.

Forrás: Valeursactuelles

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?