KÜLFÖLD

Már a kedvenceink sincsenek biztonságban: állatokkal is végez a koronavírus

Egyre több állat pusztul el a koronavírus miatt.
  • Szerző: Ripost

A Staten Islandon élő Robert Mahoney áprilisban fertőződött meg a koronavírussal, amiből csak hosszú heteken után volt képes kilábalni Szerencséjére felesége, Allison nem fertőződött meg, de 7 éves németjuhász kutyájuk igen.Buddynak légzési problémái jelentkeztek, így állatorvoshoz vitték, ahol tesztelés után beigazolódott a gazdik gyanúja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabai

Buddy állapota áprilistól gyorsan romlott. Július 11-én el kellett altatni, miután alvadt vért hányt. Nem derült ki, hogy a koronavírus-fertőzés okozta-e a halálát, illetve, hogy szerepet játszott-e benne. Az állatorvos szerint a kutya vérének vizsgálata azt mutatta, hogy Buddynak limfómája lehetett, olyan daganatos betegsége, amely az immunrendszerét támadta – írja a Nuus.

A New York-i egészségügyi hivatal szóvivője elmondta, hogy kérték a kutya halottkémi vizsgálatát, de mire a kérés eljutott az állatorvoshoz, Buddy testét már elhamvasztották.

Az amerikai közegészségügyi hivatal nyilvántartásában szereplő koronavírusos állatok között tizenkét kutya, tíz macska, egy tigris és egy oroszlán szerepel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?