KÜLFÖLD

Már a migránsokat is karanténba helyezik Olaszországban

Az SOS Méditerrané nevű nem állami szervezet (NGO) hajója pár nap alatt 274 migránst vett fel a fedélzetére a Földközi-tengert pásztázva. Bár az olasz hatóságok megadták a kikötési engedélyt, de elrendelték a bevándorlók és a legénység karanténba helyezését.
címkék:
  • Szerző: WM

Olaszország is kénytelen szembe nézni a koronavírus okozta nehézségekkel, ez azonban nem elegendő indok ahhoz, hogy a migrációnak megálljt parancsoljanak. Az olasz belügyminisztérium engedélyt adott az Ocean Viking nevű hajónak, hogy Szicília partjainál kikössön 274 migránssal a fedélzetén. A belügyminisztérium tudatta, hogy a bevándorlókat a sziget Pozzallo nevű településén helyezik majd karantén alá, a hajó legénységének pedig mindaddig a fedélzeten kell maradnia, amíg az egészségügyi szervek azt szükségesnek látják.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció.

Az Ocean Viking egyébként először múlt kedden vett fel 84 migránst Líbia partjainál, majd órákkal később további 98 bevándorlóval, szerdán pedig egy gumicsónakban utazó 92 migránssal jártak el hasonlóképpen. Olaszországban egyébként egymásnak adják a kilincset azok az NGO-k, amelyek hajói tele vannak migránsokkal. Az Ocean Viking előtt nem sokkal egy spanyol civilszervezet hajója kötött ki Szicíliánál, az akkor hozott migránsokat azonban még nem helyezték karanténba.

címkék:
És ezeket olvastad már?