KÜLFÖLD

Még csak most derült ki: egy barát végighallgatta Maddie elrablását

A kislány már lassan 12 éve eltûnt, mégis napról napra újabb részletek derülnek ki a szörnyû éjszakáról.
  • Szerző: Ripost

Maddie McCann mindössze hároméves volt, amikor eltűnt 2007 május 3-án a családi nyaralásról, a portugáliai Praia da Luzból. Az eset idején a kislány szülei, Kate és Gerry McCann a szálloda éttermében vacsoráztak barátaikkal, mindössze 55 méterre a gyerekek szobájától. A szülők az este során felváltva ellenőrizték a testvéreket.

Este fél 10-kor a társaság egyik tagja, Matthew Oldfield felajánlotta, hogy ránéz a gyerekekre. Az, hogy mit látott, a Netflix új, a kis Maddie-ről szóló dokumentumfilm sorozatából derült ki.

A kislány eltűnéséről könyvet is író Anthony Summers foglalta össze a Daily Starnak az eseményeket. Oldfield benézett a szobába, de nem ment be. Látott egy kis fényt, ami az ablakon szűrődött be. Az ablak ekkor már nyitva volt, pedig a szülők zárva hagyták. Maddie szobájának ajtaja is zárva volt korábban, most viszont résnyire nyitva állt.

Oldfield elmondása szerint hallott valami zajt, ami „olyan volt, mintha valaki megfordulna az ágyban”. Azt gondolta, hogy minden rendben van, ezért visszatért az étterembe.

Summers szerint azonban elképzelhető, hogy a zaj a gyerekrablótól származhatott. Az is lehet azonban, hogy a férfi már Maddie elrablása után járt a szobában. A szerző korábban azt is elmondta, hogy a gyerekrabló már előző este is meglátogathatta a kislányt.

A szülők egyébként nem támogatták és nem is vettek részt a dokumentumfilm elkészítésében.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?