KÜLFÖLD

Még nem ért véget a rémálom: újabb földrengések sújtották Horvátországot

A tegnapi súlyos következményekkel járó földrengés után szerda reggel ismét földrengések voltak Horvátországban.
  • Szerző:

A is megírta, hogy kedden helyi idő szerint 12.19-kor öt kilométeres mélységben 6,3-as magnitúdójú földrengés keletkezett Horvátországban. A rengés epicentruma Zágrábtól több mint 40 kilométerre délkeletre, a magyar országhatártól csaknem száz kilométerre volt. A földrengést Magyarország nagy területén érzékelte a lakosság, észlelték egyebek mellett Budapesten, Érden, Veszprémben, a Balatonnál, Nagykanizsán és Pécsen is.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Reuters

Az Index.hr információi szerint a korábbi egy halálos áldozat mellett újabb halottakat találtak. Összesen így heten vesztették életüket: egy 12 éves kislány, egy 20 éves fiú, egy férfi, egy nagyapa és egy apa és fia, illetve egy másik férfi, akinek holttestét egy templom romjai alatt találták meg.

Sokan éjszakáztak az utcákon sátrakban, tüzet rakva, mert újabb földrengésektől tartottak. A félelem nem volt valótlan: szerda reggel újabb három földrengés rázta meg Horvátországot a 24sata szerint.

Az első a Richter-skála szerinti 4.9-es erősségű rengés 6.15-kor volt. A második 6.26-kor 4.8-as erősségű volt, míg a három perccel későbbi 3.9-es erősségű volt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?