KÜLFÖLD

Megbukott az érettségin a román kormánypárt egyik vezető politikusa

A román politikusnak román nyelv és irodalomból nem sikerült elérnie az elégséges érdemjegyhez szükséges szintet.

A kisebbségben kormányzó Nemzeti Liberális Párt (PNL) Vrancea megyei alelnöke, a 42 éves Daniel Morosanu megbukott az érettségin, így az idei kiírásban már biztosan nem jelentkezhet egyetemi képzésre – írja Digi 24 román hírportál.


Daniel Morosanunak román nyelv és irodalom tárgyból nem sikerült elérnie az elégséges szintet: 10 pontból mindösszesen 3,6-at kapott a vizsgán. A július végén kihirdetett eredmény a liberális politikus nem fogadta el, élt az óvás lehetőségével és újabb pontok reményében visszaküldte a dolgozatát az elbíráló bizottsághoz. Sajnos azonban a minap megjelent új eredményben csak 15 századdal, 3,75-re növelték meg a románra kapott érdemjegyét, ami még mindig egyet jelent a bukással.

A politikus mentségére szóljon, hogy földrajz és történelem tárgyakból meglehetősen jó érdemjegyeket kapott: az előbbinél 7,55-öt, míg az utóbbinál 8,65 pontot kapott a tízből.

Daniel Morosanu egyébként egy olyan gimnáziumban vizsgázott, ahol a felesége vezető titkárnő. A sofőrből lett liberális politikus nagyon szeretett volna egyetemre felvételizni, de erre minden esélye elszállt az idei évre.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?