KÜLFÖLD

Megdöbbentő bejelentést tettek a tudósok: a maszkviselés megtagadása súlyos személyiségzavart jelezhet

Meglepő eredményt hozott egy tanulmány, ami a koronavírussal kapcsolatos biztonsági korlátozásokat kutatta.
  • Szerző: Ripost

Megdöbbentő eredményre jutott a felmérés, ami során 1500 ember részvételével derítették ki, miként gondolkodnak az emberek a kötelező maszkviselésről és más, koronavírussal kapcsolatos biztonsági korlátozásokról.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A Brazíliában végzett kutatásból kiderült: a megkérdezett 18 és 73 év közötti emberek két nagy személyiségcsoportra oszlottak. Azokat az embereket, akik együttműködést mutattak, az empatikus kategóriába sorolták, az ellenkezőket pedig az antiszociálisba – nem véletlenül.

Képünk illusztráció

Mint megállapították, azok az emberek, akik nem mutatnak együttműködést a maszkviseléssel szemben, súlyos antiszociális zavarban szenvedhetnek. A kutatók szerint a kategóriába esőket az érzéketlenség, a felelőtlenség és a csalás jellemzi, ezek pedig nagyban befolyásolják az egyén gondolkodását és másokkal való kapcsolatát a kialakult járványhelyzetben is.

„Mint minden ilyen betegség, az antiszociális személyiségzavar is széles körben okozhat károkat. Az ilyen emberek hajlamosak az alkalmi helytelen viselkedésre, de a folytonos törvénysértésre, és más, súlyos bűncselekmények elkövetésére is” – állapították meg a felméréssel kapcsolatban, majd hozzátették: a pszichopaták az antiszociális személyiségzavar súlyos formájával rendelkeznek.

„Ha csak részben is, de az eredmény megmagyarázza, egyesek miért nem tartják be még mindig a kötelező óvintézkedéseket. Még annak ellenére sem, hogy a fertőzöttek és az elhunytak száma folyamatosan növekszik” – tette hozzá a felmérésben résztvevő egyik kutató.

(via)

És ezeket olvastad már?