KÜLFÖLD

Megható: több hónapig várta gazdáját a kórházban egy hűséges kutya – fotók

Megpróbálták többször is elkergetni Xiaobaot, de nem jártak sikerrel.
  • Szerző: Ripost

Egy vuhani kórház előtt töltött el több mint három hónapot egy hűséges négylábú, miközben megfertőződött gazdáját várta. A kutya azonban soha többé nem láthatta viszont szeretett emberét, aki a koronavírus miatt meghalt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A személyzet beszámolója szerint a nyugdíjas már öt nap után életét vesztette. A kutyus viszont azonnal megnyerte a dolgozók szívét, amikor megérkezett gazdájával februárban – írja a The Sun.

A hét éves kutyát, a kórházban töltött napjai során a páciensek és az egészségügyi alkalmazottak is egyaránt etették, így nem szenvedett hiányt.

Miután nyugdíjas tulajdonosa az életét vesztette a vírus miatt, voltak, akik megpróbálták elküldeni a kórházból az állatot, de az nem tágított abban a reményben, hogy újra láthatja gazdáját. Sőt volt, hogy szándékosan elvitték a kiskutyát és máshol kitették, de még akkor is visszatért a kórházba.

Sőt miután áprilisban újra nyithatott a kórház kisboltja, a tulajdonosa a szárnyai alá vette, miután megtudta, hogy a gazdája a koronavírus szövődményei miatt halt meg. Nevet is adott neki, „Xiaobaonak” hívta, ami azt jelenti: kis kincs.

„Soha nem hagyta el a kórházat. Hihetetlenül megható és annyira hűséges. Minden reggel, amikor kinyitottam, Xiaobao már ott vár rám. Egészen a nap végéig velem maradt” – jellemezte a kutyust a boltos.

Azonban mivel több beteg is panaszt tett a főnökségnél a kórházban kóborló kutya miatt, értesítették a vuhani állatvédőket, akik elvitték. Xiaobao most jelenleg arra vár, hogy új gazdára találjon, akihez legalább ugyanilyen hűséges lehet majd.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?