Létrehozva: 2021.06.25.

Meghökkentő tanulmány: Kína törölte a korai járványadatokat, de vajon miért?

Újabb bizonyítékot találtak arra, hogy a járványért felelős koronavírust valójában mesterségesen hozták létre egy laboratóriumban, és véletlenek szerencsétlen összjátékának köszönhetően szabadult rá a világra.

Szerző Gaál József

Egy átfogó tanulmány arra a megállapításra jutott, hogy a kínai egészségügyi hatóságok – feltételezhetően politikai nyomás hatására – törölték a SARS-Cov-2 koronavírus genom-szekvenciájának legelső adatait egy nemzetközi adatbázisból a járvány kezdeti időszakában, hogy ellehetetlenítsék ezzel a kórokozó pontos eredét vizsgáló kutatásokat a későbbiekben – írja a New York Post internetes kiadása.

A legelső hivatalosan regisztrált koronavírusos megbetegedés, azaz 2019. december 8-a után a járványügyi szakemberek egyik legfontosabb feladata az volt, hogy feltérképezzék a kórokozó pontos genetikai állományát, ennek ismertében ugyanis sokkal könnyebb meghatározni, hogy milyen terápiát érdemes alkalmazni a krónikus állapotú fertőzöttek esetében; de például a vakcinafejlesztéshez is elengedhetetlen ez a tudás.

Kezdetben értelemszerűen egyedül a kínai szakembereknek volt lehetősége arra, hogy szekvenálják a koronavírus genomját, amit körülbelül egy tucat alkalommal meg is tettek 2019 decembere és 2020 januárja között, majd a kinyert információkat feltöltötték a Nemzetközi Egészségügyi Intézet Covid-19 archívumába, csakhogy azóta valami furcsa és megmagyarázhatatlan oknál fogva törölték onnan a szóban forgó fájlokat.

„Több mint egy tucat, a járvány korai időszakában készült koronavírus szekvenciát töröltek a kínaiak a vírus evolúciójának nyomon követésére szolgáló nemzetközi adatbázisból. A korai wuhani minták aranybányát jelentenek mindazok számára, akik meg akarják érteni a vírus terjedését és fejlődését. Egyszerűen nem létezik olyan tudományos ok, ami miatt törölni kellett volna ezeket az adatokat”

- fogalmazott Jesse Bloom virológus és evolúciós biológus, a tanulmány fő szerzője, aki szerint az adatok törlésének egyetlen lehetséges magyarázata az, hogy a kínaiak valamit rejtegetnek a vírus eredetével kapcsolatban.

Jesse Bloom virológus és evolúciós biológus. (Forrás: Fred Hutch News Service)

A tanulmányhoz összegyűjtött információk alapján Bloom arra a spekulatív következtetésre jutott, hogy a Sars-Cov-2 koronavírus már hetek óta keringett Wuhanban, mielőtt a helyi egészségügyi hatóságok a híressé vált Huanan Tenger Gyümölcsei Nagybani Piacot jelölték meg a kórokozó bölcsőjének. A professzor szerint a kínaiak pontosan tisztában vannak azzal, hogy az első Covid-19 megbetegedések közül soknak semmi köze a piachoz, és feltétezhetően ezért törölték a korai szekvencia-adatokat. Ez pedig tovább erősíti a gyanút, hogy a járványért felelős koronavírust mesterségesen hozták létre egy laboratóriumban, és véletlenek szerencsétlen összjátékának köszönhetően szabadult rá a világra.

Jesse Bloom egyébként azoknak a tudósoknak a népes táborát erősíti, akik szerint a koronavírus egy laborszökevény. Az amerikai szakember majd egy tucat másik virológussal májusban alá is írt egy nyílt levelet, melyben arra szólították fel a szövetségi törvényhozókat, hogy ne hagyják figyelmen kívül a „laborszivárgás” elméletét.

Fontos megjegyezni, hogy az idő múlásával a tudományos közvélemény egyre inkább hajlik arra, hogy a Sars-Cov-2 koronavírust mesterségesen hozták létre a Vuhani Virológiai Intézetben (WIV), majd – egyelőre ismeretlen okból – kiszabadult onnan.

A vuhani Virológiai Intézet (WIV). Sokan gondolják, hogy innen szökött meg a Sars-Cov-2 koronavírus.

Ahogy arról a RIPOST is beszámolt, dr. Stephen Quay gyógyszerész-virológus és a kaliforniai Berkeley Egyetem fizikaprofesszora, Richard Muller nyílt levelet tett közzé június elején a The Wall Street Journal internetes kiadásában, melyben azt írták, hogy a Sars-Cov-2 koronavírus genomjában található egy, a természet törvényeit meghazudtoló génszekvencia, ami lényegében egyenes bizonyíték arra, hogy a kórokozót mesterségesen, génszerkesztéssel hozták létre.

Szintén érdekes tanulmányt publikált a témában Angus Dalgleish a St. George’s, University of London professzora, valamint Birger Sørensen, a Immunor nevű gyógyszeripari vállalat vezetője, akik felfedeztek a koronavírus szerkezetében néhány „egyedi ujjlenyomatot”, melyek arra engednek következtetni, hogy a kórokozónak nincsen természetes őse, így az eredetével kapcsolatban a „laboratóriumi manipuláció” az egyetlen logikus magyarázat.

Szerző Gaál József

Ez is érdekelhet

origo.hu

Építészetileg is különleges a sziklahasadékba épített kápolna

origo.hu

Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

mandiner.hu

Műsorváltozás a Hír Tv-ben: adásba kerül a Frizbi Tv Varga Judittal készült interjúja

origo.hu

Hajdú Péter: Felkavart a beszélgetés Varga Judittal

travelo.hu

Ezek a legjobb húsvéti családi programok

ripost.hu

Örömhírt jelentett be Tóth Vera, Tóth Gabi elsők közt gratulált

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

„Késsel a kezében járkált” - könnyezve mesélt drámai részleteket Varga Judit

ripost.hu

Minden nap szenvedés, gyógyíthatatlan beteg a gyönyörű színésznő

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

Egy folttal kezdődött a fülén, ma már gyógyíthatatlan beteg a fiatal lány

KÜLFÖLD

Szürreál: migránsok, kommunisták és rendőrök között tört ki tömegverekedés a párizsi repülőtéren

KÜLFÖLD

Szakképesítés nélküli plasztikai sebészt tartóztattak le

KÜLFÖLD

Moszkvai terrortámadás: visszaállíthatják Oroszországban a halálbüntetést?