KÜLFÖLD

Meglepetés a repülőn: az utasok nem hitték el, ki helyettesíti a pilótát

Az EasyJet egyik járatán nem jelent meg a pilóta, ezért más megoldást kellett választani.
  • Szerző: Ripost

A Manchesterből induló gép két több órás késéssel indult volna hétfőn, de az utasok szerencséjére volt köztük valaki, aki megoldotta a problémát – írja az Independent.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az EasyJet brit légitársaság Alicantéba tartó utasszállítóját végül az egyik nyaralásra induló utas vezette el a spanyol város repülőterére. Aki persze nem csak egy sima utas volt, hanem a fapados légitársaság egyik pilótája.

Michael Bradley a gépen jelentette be az utasoknak, hogy mégsem lesz késés, mert ő fogja elvezetni a gépet. Majd viccelődve hozzátette: persze csak akkor, ha nem zavarja őket, hogy nem egyenruhában van. A jelenetről az egyik utas készített videót, amit Facebook-oldalán tett közzé.

A férfi elmondta, felkészült erre a lehetőségre, és nem véletlenül volt nála a repülőgép elvezetéshez szükséges minden irat, így a pilótaengedélye is. Amikor a repülőtérre kiérve látták, hogy gépük még mindig kétórás késésre van előjegyezve, Bradley felhívta az EasyJetet, közölve, hogy nagyon szeretne eljutni nyaralni, és készen áll egy szívességtételre.

A légitársaság szóvivője elmondta, a francia légi irányítás hibája miatt kellet több járatot is törölniük, sok gép pedig csak késve tudott elindulni, és ennek hatására sok járatnál nem volt elég bevethető személyzet. A szóvivő hozzátette: „Hálásak vagyunk a pilótánknak, aki családjával indul nyaralásra szeptember 2-án, és önként vállalta, hogy elvezeti a gépet.”

A szóvivő kiemelte, hogy a pilóta nagyon kipihent volt, mert már négy napja szabadságon volt, és meg volt minden engedélye a repülőgép elvezetéséhez.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?