KÜLFÖLD

Megrázó: haldokló 5 éves kislányáról osztott meg fotót az édesapa

A gyermek családja teljesen összetört, az orvosok csupán 20 százalék esélyt adtak a túlélésére.
  • Szerző: Ripost

Saját édesapja osztotta meg az ötéves kislány fényképét, ahogyan a kórházban gépekre kötve küzd az életéért, az új és rejtélyes Kawasaki-betegséggel, mindössze öt héttel azután, hogy legyőzte a koronavírust.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tanárként dolgozó édesapa, Piers Roberts, a yorkshire-i Wakefieldből azért is tette közzé gyermeke fényképét, hogy felhívja a kormány figyelmét arra, szerinte korai lenne még újra megnyitni az iskolákat.

A kislány családja teljesen összetört, miután Scarlett hirtelen újra megbetegedett és kórházba került. Az orvosok a gyermeknek csupán 20% esélyt adtak a felépülésre -írja a Daily Mail.

A kislány, becenevén Moo, egyébként éppen azután betegedett le pár nappal, hogy bezárták az iskolákat biztonsági okokból. Az édesapa vallomása szerint lánya a megfertőződése előtt teljesen egészséges és fitt volt.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) vezető tudósa, dr. Soumya Swaminathan az újabb tragikus eset kapcsán kihangsúlyozta, még mindig nincs egyértelmű bizonyítékuk arra, hogy a nemrég gyermekek körében elterjedt Kawasaki-kór és a koronavírus összefüggnének.

„Scalett gyermekkori multiszisztémás gyulladásos szindrómában szenvedett, ami egyfajta szövődménye lett nála a koronavírus kapcsán” – árulta el az orvosszakértő.

Scarlett édesanyja, Naomi mindennap közösségi oldalán posztol kislánya állapotával kapcsolatban. Vasárnap este épp arról osztott meg egy bejegyzést, hogy a kevés esély ellenére Moo állapota javulásnak indult.

Mint ismert, a rejtélyes Kawasaki-betegség a gyermekek számára halálos fenyegetést jelent. A betegség nem sokkal a koronavírus világszintű elterjedése után ütötte fel a fejét. Az orvosok azonban még nem jelentették be hivatalosan, hogy a két veszélyes vírus között lenne bármiféle kapcsolat, amire leginkább hasonló tünetek miatt gyanakodnak.

De mivel a Kawasaki-betegségben egyaránt megbetegednek koronavírusos és nem koronavírusos gyermekek is, ezért még további vizsgálatokat tartanak szükségesnek.

És ezeket olvastad már?