KÜLFÖLD

Megrázó: öngyilkos lett a katolikus iskola két diákja

Egy 14 és egy 15 éves fiú dobta el magától az életét.
  • Szerző: Ripost

Tragédia rázta meg Queensland katolikus iskoláját: alig két hét leforgása alatt két diákjuk is öngyilkos lett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 14 éves Jonah Waterson és a 15 éves Finn Meehan egyaránt boldognak és kiegyensúlyozottnak tűnt, semmi sem mutatta, mire készülnek. Szüleik ezért is állnak értetlenül a tragédia előtt.

Fotó: Ripost

Peter és Fiona Waterson szerint a depresszió vagy a mentális betegségek tünetei – mint például a családtól, barátoktól való elfordulás, elszigetelődés, a szomorúság, befásultság, a lelkesedés hiánya – nem mutatkoztak meg Jonah-nál. Halála napján még vidáman reggelizett a családdal, aztán pedig elment biciklizni.

Amikor nem jött haza időben, a szülei a keresésére indultak. Felhívták a rendőrséget, a kórházakat is. Végül a rendőrség hívta őket a lesújtó hírrel: fiuk meghalt.

A család mindenáron azt akarta hinni, hogy a fiút baleset érte, ám a rendőrség biztonsági kamerás felvételeket mutatott Jonah utolsó órájáról. A boncolás pedig kimutatta: öngyilkosságot követett el a fiú.

„Nem értjük. És nincs kit okolni. Mert nem foghatjuk a Covidra, mivel minket alig érintett, nem voltak anyagi gondjaink sem. Jonah edzése is folytatódott. Imádott oda járni” – mondta a fiú apja, Peter a Daily Mail szerint.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot!

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?