KÜLFÖLD

Megszakad a szív: édesanyja karjai között halt meg a 4 napos újszülött

Az édesanyának feltűnt a kisfiú túlzott nyugodtsága, de szülésznője azt mondta, nincs semmi baj.
  • Szerző: Ripost

A 29 éves Laura Dinnen soha nem gondolta volna, hogy fia, Roman nyugodt természete egy metabolikus rendellenességnek a tünete, ami a kicsi életét is követelheti.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A gyászoló édesanya azért osztotta meg szívszorító történetét, hogy más szülőnek ne kelljen átélnie hasonló fájdalmakat.

Látszólag egészséges csecsemője soha nem sírt, ami egy halálos genetikai rendellenességnek a jele. Roman nem gondtalan csecsemő volt, hanem anyagcsere-betegségben szenvedett. Néhány nappal azután, hogy a világra jött a „tökéletes” gyermek, életét vesztette.

Laura és férje, Erin (34) azt gondolták, szerencsések, amiért olyan nyugodt babájuk van, hogy nem sír, ha leteszik vagy ha pelenkázni kell. Mivel már korábban is született egy kislányuk, aki akkor már 4 éves volt, az anyuka gyanakodni kezdett. Furcsának találta túlságosan is nyugodt gyermekét, de szülésznője azt mondta, hogy nincs semmi baj.

„Csak azt hittem, hogy paranoiás szülő vagyok, de kiderült, hogy nem. Általában a csecsemők sírnak, amikor leteszik őket, de Roman nem tette. Eleinte nem gondoltunk rosszra, de aztán csökkenni kezdett az étvágya. Végül már csak 1 uncia (kb. 0,28 dl) tejet fogyasztott” – mondta az anyuka a Mirror oldalának.

Miután szinte nem is evett a csecsemő, bevitték a kórházba, ahol kiderült az anyagcsere-problémája. Akkor közölték a szülőkkel, hogy kevesebb mint 1 százalék a kisfiú túlélési esélye.

Roman hétfőn kora reggel született és pénteken 9 óra után családja körében meghalt a gyerekkórházban.

„Megkaptuk ezt a kisfiút, akiben nem is reménykedtünk, hiszen volt már egy lányunk. Soha nem szeretném, ha valaki másnak ezt át kelljen élnie és azt mondom minden szülőnek, hogy bízzon az ösztöneiben” – tette hozzá a gyászoló édesanya.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?