KÜLFÖLD

Megtalálták a koronavírus-járvány legtragikusabb sorsú családját

Az édesanya daganatos beteg, mindannyian elkapták a koronavírust, a családi vállalkozást be kellett zárniuk, a nagyapa pedig pár hete elhunyt. A német Everding család a világjárvány legnagyobb vesztesei közé tartozik.
  • Szerző: WM

Az alsó-szászországi Dammeban lakik az a német család, amelyről az elmúlt napokban több német hírportál is vezető anyagban számolt be. Az elmúlt hetek annyi megpróbáltatást tartogattak számukra, amely akár egy életre is elég lenne. Az egész március 10-én kezdődött, amikor az orvosok közölték a 42 éves édesanyával, hogy agydaganatot diagnosztizáltak nála. Daniela erős maradt, és közölte szeretteivel, hogyha öt éve egyszer már sikerült legyőznie a mellrákot, akkor most is kigyógyul a halálos betegségből.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Az édesanya betegsége miatt úgy döntöttek a szülők, hogy lemondják azt a húsvétra tervezett nyolcnapos tengeri körutat, amelyre az előleget már be is fizették. Az utazási iroda azonban közölte, hogy a korábban kifizetett 1200 eurót (közel 450 ezer forint) nem áll módjukban visszafizetni.

Everdingék még fel sem fogták, hogy milyen pechsorozatba kerültek, amikor március 13-án csörgött a telefonjuk, és kiderült, hogy az otthonából alig-alig kimozduló 84 éves nagypapa elkapta a koronavírust. Az idős férfit azonnal kórházba szállították. A szülők két gyermekükkel és a nagymamával együtt kéthetes karanténba kerültek, Daniela kizárólag arra kapott engedélyt, hogy a férje elvigye a súlyos betegsége miatt szükséges orvosi kezelésre.

Március 21-re megérkeztek azok a teszteredmények, amelyek kimutatták, hogy a család összes tagja elkapta a betegséget, a hatéves fiútól a 80 éves nagymamáig.

A koronavírus okozta járványban eddig több mint hárommillióan betegedtek meg
Fotó: MTI

Dirk, az édesapa elmondása szerint feleségével több napig magas lázuk volt és nagyon rázta őket a hideg. A gyerekek megúszták köhögéssel, de ekkor már a nagymamát is be kellett vitetni a kórházba.

A család jelenleg anyagilag sincsen túl jó helyzetben. Az általuk üzemeltetett 140 férőhelyes éttermük zárva van, és augusztusig minden előfoglalást visszamondtak.

A legdrámaibb hír azonban még csak ezután érkezett, április hatodikán telefonáltak a kórházból, hogy a nagypapa elhunyt. A család szűk körű temetést szervezett, április 11-én pedig a nagymama is az intenzív osztályra került.

A jelenlegi állás szerint a család kigyógyult a koronavírusból, beleértve a nagymamát is. Daniela továbbra is gyakran jár orvosi kezelésekre, Dirk pedig elkezdte a házhoz szállítást az éttermükben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?