KÜLFÖLD

1 éves kislány torkán akadt egy elem, azt hitték mandulagyulladása van

Ijesztő felfedezést tettek az orvosok egy dél-angliai 11 hónapos kislány vizsgálata során.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Ijesztő felfedezést tettek az orvosok egy dél-angliai 11 hónapos kislány vizsgálata során. A szakemberek azt hitték mandulagyulladással vagy vírusos fertőzéssel küzd. Ám az igazság sokkol borzalmasabb volt…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A swindoni édesapa még 2020 januárjában vette észre, hogy valami nincs rendben kislányával. Kihívta a mentősöket, majd többször elvitte a háziorvosához és a helyi kórházba is, de nem tudtak rájönni a problémájára.

A férfi mégis meg volt győződve arról, hogy a kislánynak komolyabb baja lehet, mivel elutasította a szilárd ételeket, és csak pépeket fogyasztott. Sofia négy hónapon keresztül nem evett szilárd ételt.

„Dühös voltam, elsősorban saját magamra. Magamat hibáztattam, de most rájöttem, hogy nem tudtam volna semmit sem tenni” – mondta elkeseredetten az édesapa a BBC oldalának.

Közzétette: Calham Hill2021. január 4., hétfő

Májusban végül egy kórházi kivizsgálás során a röntgen felfedezte a gombelemet Sofia-Grace Hill nyelőcsövében. Két órás műtéten esett át, hogy eltávolítsák szervezetéből az idegen testet. Az egyik sebész szerint csak azért maradt életben a kislány, mert az elem régi volt és töltés nélküli.

Az elem eltávolítása után a kezelőorvosok javaslatára egy ideig csövön keresztül táplálták a kislányt, hogy könnyebben gyógyuljon a seb, és ne záródjon be teljesen a torka.

„A sérülés miatt a nyelőcsövében maradt egy heg, amit be kell zárni, de Sofia hétről hétre jobban van” – tette hozzá az édesapa.

címkék:
És ezeket olvastad már?