Létrehozva: 2019.10.09.

Menekültként érkezett Németországba a kamionos terrorista

Még egy hét sem telt a négy halálos áldozattal végződő párizsi terrortámadás óta, a németországi Limburgban egy szíriai migráns lopott kamionnal rohant neki egy piros lámpánál várakozó kocsisornak hétfő este. Összesen hét autó tört össze és kilencen megsérültek, az egyik áldozatot életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

A német hatóságok hivatalosan is megerősítették, hogy Limburgban terrortámadást követett el egy 32 éves szíriai állampolgár. A rendelkezésre álló információk szerint a férfi 2015-ben, a nagy migrációs válság kellős közepén érkezett ellenőrzés nélkül az országba. A migránsnak 2016-ban adtak korlátozott menedékjogot, ám az átvilágítása során sem derült ki, hogy szélsőséges nézeteket vallana. A legnagyobb példányszámban eladott német napilap, a Bild információi szerint a bevándorló hétfőn többször is megpróbált ellopni egy kamiont, ám csak az esti órákban többszöri próbálkozást követően tudott egyet elkötni. A dpa nevű német hírügynökség arról adott tájékoztatást, hogy a rendőrségi adatbázisban szerepelt korábbról az elkövető, de nem iszalmistaként.

Egy belső forrás szerint korábban eljárás indult ellen, mivel fogdosott egy 16 éves lányt, illetve erőszakos bűncselekmény és drogügyletek miatt is összetűzésbe került a törvényekkel.

Így történhetett az eset

A lapzártánkig közzétett hatósági információk pontosan leírják, hogy miként történhetett a merénylet. A hétfő kora esti órákban egy szállítmányozó cég kamionjának a sofőrjét rángatta ki a bevándorló a vezetőfülkéből, majd 17:20-kor rohant neki a piros lámpánál várakozó kocsisornak, hét kocsit egymásra tolva. A támadás során kilenc ember szenvedett különböző sérüléseket, közülük egyet továbbra is életveszélyes sérülésekkel kezelnek az orvosok. A sérültek közt van maga az elkövető is, akiről azt mesélték a szemtanúk, hogy az ütközés után kiszállt a kamionból, majd néhány méterre leült. A férfi orra erősen vérzett, a nadrágja pedig több helyen szétszakadt. A helyszínen tartózkodók közül többen arról számoltak be, hogy a migráns úgy viselkedett, mintha drog hatása alatt lett volna.

Mások azt is hallani vélték, hogy a 32 éves férfi Allahot éltette, miközben a sértetlen járókelők a sebesülteken próbáltak segíteni.

Egy héten belül két terrortámadás

Hatalmas politikai botrány alakult ki Franciaországban azután, hogy négy embert halálra késeltek egy párizsi rendőrségen. A francia belügyminiszter ugyanis megpróbálta eltitkolni, hogy iszlamista indíttatású terrortámadás állt volna a merénylet hátterében. Belső informátorok azonban kiszivárogtatták újságíróknak, hogy a rendőrségnek dolgozó 45 éves Mickael Harpon a szélsőséges iszalmista nézetei miatt végzett kollégáival. Szinte felfoghatatlan, hogy a férfi hogy maradhatott azon a rendőrségi részlegen, ahol az úgynevezett szélsőséges és veszélyes iszlamistákat figyelik meg. Harpont ugyanis többször is feljelentették szélsőséges kijelentései miatt. Az agyonlőtt elkövető felesége is előzetes letartóztatásban került. Kiderült, hogy a férfi a támadás reggelén sms-ben írta meg nejének, hogy vett egy kerámiakést, amit a rendőrségen lévő fémdetektor nem fog jelezni. A marokkói származású muszlim nő erre csak annyit írt:

Csak Allah ítélkezhet feletted!

A nő tehát tudhatta, mire készül a férje, mégsem értesített erről senkit. A hatóságok egyébként a férfi Facebook-oldalán találtak egy olyan korábbi bejegyzést is, amelyen egy imám arról beszél, hogy csak az számít az életben, hogy az iszlámért haljunk meg.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Szoboszlai fájdalmas arccal jött le a pályáról, a magyar válogatott focistát kiállították

origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

magyarnemzet.hu

Nagyon lehúzta Szoboszlai teljesítményét a liverpooli lap

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

origo.hu

Marics Peti félmilliót bukott egyetlen este

lakaskultura.hu

Váza saját kezűleg: Zseniális DIY-ötlet a lakberendezés szerelmeseinek

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Mennyire vagy művelt? 10 emberből 9 nem tudja ezeknek a szavaknak a jelentését

ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Megígérte, hogy visszajön”- Asztmarohamot kapott a trambulinon egy kisfiú, nem tudták megmenteni

KÜLFÖLD

„Szerencséje, hogy életben van” – Iskolaigazgatójára támadt egy kilencedikes diáklány

KÜLFÖLD

„Életem legjobb formájában voltam” – Ez jelezte, hogy rákos lett a fitt édesanya

KÜLFÖLD

Elhunyt az évszázad rablásának kiagyalója: A sírba vitte magával a titkot, hogy hova tűntek a milliók