KÜLFÖLD

Mennyi??? Bő 20 forint egy repülőjegy az idei foci világbajnokságra!

Pontosan 5 rubel, egy irányba szól, de csak a meccsek előtt 3 nappal lesz elérhető. Ám van benne egy kis csavar...
  • Szerző: SZM

Az idei foci világbajnokságot június 14. és július 15. között, 11 orosz város 12 stadionjában rendezik meg. Ezen - a világon először - olyan labdákkal játszanak majd, amelyekbe okostelefonnal összeköthető, úgynevezett NFC chipet is beépítettek, amelyek “személyre szabott információkat” közvetítenek. Hogy ezek konkrétan mik lesznek, az egyelőre nem derült ki az RT cikkéből.

Habár december 6-án már 1,3 millió, karácsony előtt pedig még 1 millió jegy elfogyott, elég ütős marketing ötlettel állt elő szilveszter előtt az Aeroflot. Az első számú orosz légitársaság ma már messze nem ugyanaz, mint amely a fejünkben úgy maradt meg, mint amikor még a
repüléssel ismerkedő magyar turisták a TU154-es modellekkel utaztak
Moszkván keresztül a Távol-Keletre, mert akkor az volt a legolcsóbb megoldás...

Egy szó mint száz,

most azt találták ki, hogy az idei foci VB 11 városába körülbelül húsz forintért - pontosan 5 rubelért - lehet majd egyirányú jegyeket vásárolni, az adott meccsek előtt 3 nappal, beleértve az adókat és az üzemanyag-felárat is.

A modell hasonlít a fapados légitársaságok árszabásához, amely szerint amit az odaúton megnyerünk, majd elveszítjük visszafelé, mert - ha nincs nagy szerencsénk – a 7–14 nappal későbbi visszaút árát mindig sokkal magasabbra állítja be az okos szoftver.

Az első információk szerint ezekhez a jegyekhez csak az orosz foci-rajongók juthatnak hozzá, úgyhogy akinek odaát van ilyen ismerőse és ott akar lenni valamelyik meccsen, máris gondolkodhat egy trükkös megoldáson...

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Hagyományos kókuszkocka
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?