KÜLFÖLD

Migránsok fojtogatták az utcán a sérült férfit

A 26 éves áldozat nővére hozta nyilvánosságra az ügyet. A legnagyobb közösségi oldalon számolt be a brutális támadásról. Mint írja, a etióp és szomáliai migránsok csupán azért fojtogatták az öccsét, mert down-szindrómás.
  • Szerző: WM

A 26 éves Simon a hétvégén éppen munkába tartott, amikor belebotlott egy szomáliai és etióp migránsokból álló bandába. Az afrikai bevándorlók minden ok nélkül szidalmazni kezdték, majd lökdösték és fojtogatták is. Az áldozat nővére mesélte el az incidens részleteit a legnagyobb közösségi oldalon.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A megtámadott áldozat (jobbra) és a nővére
Fotó: facebook

A testvérem minden nap a Duna-csatorna partján lévő szórakozóhelyen szedi össze a szemetet a bulizók után. Most is épp oda tartott kora reggel, amikor hirtelen rátámadtak. Zaklatták, fenyegették és bántalmazták az öcsémet, és mindezt csupán azért, mert down-szindrómás

– írta az aggódó nővér. Simonnak szerencsére sikerült kiszabadulni a támadói szorításából, és a közeli rendőrség felé vette az irányt, ahol elmesélte, hogy mi történt vele. A bécsi rendőrség megerősítette a történteket, majd hozzátették, hogy ketten az áldozat segítségére siettek, amiből tömegverekedés alakult ki.

Többen széttört italos üvegekkel támadtak a többiekre, összesen tíz sérültet kellett ellátniuk a mentőknek. A bejegyzést 1,9 ezren kommentálták és 8,6 ezren osztották meg a cikk írásának pillanatában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?