KÜLFÖLD

Migránsokkal teli hajók tartanak Olaszország partjai felé

Matteo Salvini távozása után a balra tolódó, és Magyarországgal megengedhetetlen hangnemet megengedő új olasz kormány tárt karokkal fogadja az illegális bevándorlókat. A Soros György pénzelte civil szervezetek hajói pedig jó katonaként szállítják is őket.
  • Szerző: WM

Az SOS Mediterranée nevű nem állami szervezet (NGO) az egyik közösségi oldalán jelentette büszkén, hogy immár 182 illegális bevándorló van az Ocean Viking nevű hajójuk fedélzetén. A jelentések szerint kedden 109, szerdán pedig további 73 afrikai migránst vettek fel a fedélzetre. A magyar származású amerikai üzletember, Soros György által is bőkezűen támogatott NGO szerint a bevándorlók rossz állapotú, túlzsúfolt gumicsónakokban próbáltak eljutni Európába, de az Ocean Viking még a líbiai partoknál felvette őket.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Afrikai migránsokkal teli NGO-hajók tartanak Európa felé (Fotó: AFP)

A hajóra egyébként 300 ember fér fel, és szakértők szerint a gyors telítődés jól mutatja, hogy a Földközi-tengeren át ismét egyre többen próbálnak meg Afrikából Európába jutni.

Ismét egyre többen indulnak útnak Líbiából az olasz partok felé (Fotó: AFP)

Az Ansa nevű olasz hírügynökség jelentése szerint szintén szerdán 100 migráns érte el önerejéből az olaszországi Lampedusa szigetét. A két hete hivatalba lépett új olasz kormánykoalíció pedig már be is jelentette, hogy szakít a volt olasz belügyminiszter, a bevándorlásellenes politikát folytató Matteo Salvini szigorú szabályozásával, és újra megnyitják a kikötőiket a migránsokat taxiztató NGO-hajók előtt. Ennek kapcsán Olaszország, Franciaország, Németország és Málta újból elővette a kötelező szétosztási, más néven a kötelező kvótarendszert. A németek és a franciák átvennék a tengeren érkező migránsok 25-25 százalékát, a maradék 50 százalék pedig a többi uniós tagország között lenne szétosztva.

Az Ocean Viking ismét több tucat migránst taxiztat a kontinensünkre (Fotó: AFP)

Guiseppe Conte olasz miniszterelnök pedig már arról beszélt, hogy pénzmegvonással büntessék azon uniós országokat, amelyek nem hajlandóak a rájuk erőltetett áttelepítési kvótának eleget tenni.

 

 

És ezeket olvastad már?