KÜLFÖLD

Migránsoknak épített sátorvárossal csúfítják el a magyarok egyik kedvenc szigetét

Az olasz kormány elkezdte a kivitelezését egy sátorvárosnak Szicília szigetén. Az elmúlt hetekben annyi illegális bevándorló érte el Olaszország partjait, hogy a már létező befogadó központok többszörösen túltelítettek.
  • Szerző: WM

Az olasz sajtóban megjelent információk szerint a sátorvárost szicíliai Vizziniben tervezik megépíteni. A településen található egy használaton kívüli katonai bázis, amely az olasz kormány szerint éppen alkalmas arra, hogy migránsok szükségszállásává alakítsák át. Több jobboldali ellenzéki párt is azonnal nemtetszését fejezte ki a tervekkel kapcsolatban, és felszólították a kormányt, hogy haladféktalanul kezdjen egyeztetésbe a helyi hatóságokkal és a lakossággal. Giorgia Meloni, az Olasz Testvérek nevű párt elnöke biztos benne, hogy a sátorvárosban több száz migráns fog élni, holott Vizzini önmaga is csak pár ezer lakóval rendelkezik.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: Carlo Hermann / Getty Images

Meloni úgy fogalmazott, hogy bebizonyosodott az, amit eddig is tudni lehetett: a jelenlegi baloldali kormánykoalíció támogatja a tömeges bevándorlást.

Az Olasz Testvérek karöltve a Matteo Salvini vezette Ligával bejelentette, hogy az elkövetkezendő napokban tiltakozások sorát és különféle megmozdulásokat terveznek annak érdekében, hogy a kormányt eltántorítsák a tervétől. Matteo Salvini emlékeztetett, hogy amikor belügyminiszter volt, akkor bezáratta Olaszországban Európa egyik legnagyobb sátorvárosát.

Az általam bezáratott tábor újranyitása nem lehetséges, ezért most építenek egyet a szomszédban. Ha hatalomra kerülök, az lesz az első dolgom, hogy az összes ilyen sátorvárost felszámolom

– nyilatkozta Salvini.

A migránsok megállíthatatlanul jönnek Afrika felől
Fotó: Johannes Filous / Getty Images

A Liga egyik másik képviselője szerint sem mennek rendben a dolgok.

Szicília lakossága évek óta arra panaszkodik, hogy az infrastruktúra fejlesztésre szorul, de nem kapnak megfelelő támogatást. Most meg a semmiből pár nap alatt egy egész sátorvárost felhúznak

– bosszankodott Stefano Candiani.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?