KÜLFÖLD

Milánóban már a szelfibot is tilos

Egymás után hozzák az olasz városok a furcsa szabályaikat a nyárra - most Milánó csatlakozott a sorhoz, hadat üzent többek között az üvegpalackoknak és a szelfibotoknak.
  • Szerző: KF

A tiltásgyűjtemény augusztus közepéig marad érvényben, de a városháza bármikor meghosszabbíthatja őket az üdülési szezon végéig. Ez alapján a turisták és a helyiek sem vihetnek be a város központjába semmilyen üveghordozót, legyen az pohár vagy borosüveg, de a szelfibotok használata is szabálysértésnek minősül. Ez már csak azért is problémás, mert turistacsalogató helyszínekről van szó, az ilyen helyeken pedig mindenki szeretne szelfizni.

 

A Piazza XXIV Maggiótól a Gabriele D'Annunzio sugárútig terjedő szakaszról a tűzijátékot is kitiltották, de az éhes turisták is komoly nehézségekkel szembesülhetnek: a népszerű ételes mobil bódék sem hajthatnak be többé a területre.

A városi tanács indoklása szerint azért kellett bevezetni a tiltásgyűjteményt, mert csak így óvhatják meg a belvárost a szemeteléstől és a vandalizmustól, amely általában követi az alkoholt fogyasztó, éhes turistákat.

Korábban Firenzében a templomok lépcsőjén való evést tiltották be, majd a római polgármester borzolta a kedélyeket azzal, hogy éjszakákra kitiltotta az alkoholt a főváros utcáiról, de azért is pénzbírság jár, ha valaki fürdik a szökőkutakban vagy a peremükön eszik.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?