KÜLFÖLD

Minden jel szerint súlyos árat fog fizetni a svéd társadalom a migráció miatt

Az Aalto nevű Helsinkiben működő egyetem elismert professzora szerint a svédek 45 éven belül kisebbségbe kerülhetnek a saját országukban, ha a skandináv ország nem állítja meg azonnal a muszlim bevándorlók befogadását.
  • Szerző: RIPOST

Egy svéd lapnak adott nyilatkozatában Kyösti Tarvainen a legutóbbi tanulmányáról beszélt, amelyben azt boncolgatta, hogy a századfordulóra Svédországban a muszlimok alkotják majd a legnagyobb lélekszámú népcsoportot.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ha a svéd emberek meg akarják tartani a saját kultúrájukat és identitásukat, akkor azonnal megálljt kell parancsolniuk a muszlimok bevándorlásának

– nyilatkozta a Helsinkiben működő egyetem professzora. Tarvainen szerint a legveszélyesebb az, hogy a második generációs bevándorlók és azok gyermekei már Svédországban született embereknek, vagyis svéd állampolgároknak vannak elkönyvelve, attól függetlenül, hogy szülei szomáliaiak vagy norvégok voltak.

A szakember Svédország mellett a dán, finn és norvég demográfiai adatokat is megvizsgálta, de szerinte egyértelműen Svédországban van a legnagyobb gond, ahol véleménye szerint évek óta tart egy népességcsere, amelyet már nem lehet letagadni.

Egyre magasabb a Svédországban élő muszlimok száma.
Fotó: Fotó: Getty Images

A muszlim közösségekkel az a legnagyobb baj Tarvainen szerint, hogy szinte lehetetlen őket egy nyugat-európai, keresztény társadalomba integrálni. Így, ha elég sokan vannak egy keresztény országban, akkor először csak párhuzamos társadalmak alakulnak ki, majd többségbe kerülés esetén, a hatalmat is átvehetik. A professzor megjegyezte, hogy a Svédországban idén született muszlimok nagy részének 20 év múlva már legalább lesz egy gyermeke. A muszlimok több gyermeket vállalnak, mint a svédek átlagosan, így ebből kiszámítható, hogy 45 év múlva már kézzel fogható lesz a svédek kisebbsége a saját országukban.

És a mecsetek száma sem lesz kevesebb
Fotó: Fotó: Getty Images

Kyösti Tarvainen úgy döntött, hogy a tanulmánya eredményét és számításait elküldi a stockholmi parlament mind a 349 képviselőjének, amiben felszólítja őket, hogy a muszlim migránsok befogadásának vessenek véget.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?