KÜLFÖLD

„Mintha a szívem szakadna ki a helyéről„ – megrázó vallomást tett az anya, aki 27-szer vetélt el

Három vetélés után a 33 éves nő már el se mondta barátainak és családtagjainak, hogy újra terhes.
  • Szerző: Ripost

Felfoghatatlan szívfájdalmat kellett átélnie annak az édesanyának, Lisának, aki 27 vetélésen van túl. Az asszony első gyermeke még 2007-ben született meg, akkor minden könnyedén ment, a tervek szerint. Azt gondolta, nem lesz ez másképp második gyermekével sem, ám két vetélést is át kellett élnie. Egyszerűen nem akarta elhinni, hogy ismét megtörtént vele.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A tesztekből kiderült, hogy a nyugat-midlandi Birminghamből származó nőnek magas volt a természetes ölősejtjeinek, az NK sejtjeinek szintje, ami azt jelentette, hogy teste megöli a meg nem született embriókat. Egy normális nőnek 5 százalék körül van ez a szint, míg Lisánál 11 százalék. Gyógyszeres kezelésekkel lecsökkentették 2 százalékra, ám a vetélések folytatódtak.

„Frusztráló és megterhelő ez az egész, sosem gondoltam volna, hogy ezt kell majd átélnem„ – kezdte az édesanya a Mirrornak. „Egy gyermek elvesztése sosem lesz könnyebb, mindegyiket nehezen éltem meg. Hiába vagyok termékeny, ha a teszten meglátom a két csíkot, hogy terhes vagyok, már nem mosolygok. Amikor ugyanis a fájdalom jön, és megtörténik a vetélés, olyan, mintha a szívem szakadna ki a helyéről. Amikor látod az erős szívdobbanásait a monitoron, nem akarod elhinni, hogy ismét elveszítheted a gyermekedet.”

Ripost előfizetés banner

És ezeket olvastad már?