KÜLFÖLD

„Mondd el neki, hogy szeretem” – suttogta a kismama, majd belehalt a szülésbe

Szülés közben életét vesztette egy 30 éves nő.
  • Szerző: Ripost

A 30 éves dél-dakotai Andrea Circle Bear a texasi börtönben kapta el a koronavírust, ahol épp csak megkezdte 26 hónapos büntetését, mert drogot találtak nála.

A fiatal nő márciusban hét hónapos terhesen került a börtönbe, ám a járvány miatt először őt is elkülönítették a már bent lévő raboktól. A kéthetes karantén alatt jelentkeztek nála a rettegett vírus tünetei, melyet feltehetően akkor kapott el, amikor az intézmények között szállították őt a többi elítélttel.

Fotó: Facebook

Mivel Circle Bear terhessége végén járt, azonnal átszállították egy rabkórházba, amikor belázasodott, de még aznap vissza is küldték onnan a börtön falai közé. Három nap múlva azonban egyik pillanatról a másikra drasztikusan leromlott az állapota, ezért visszavitték a kórházba. Még aznap kiderült, hogy súlyos tüdőgyulladása van, ezért úgy döntöttek az orvosok, hogy oxigénnel segítik a fiatal kismama légzését.

Circle Bear tisztában volt vele, hogy élete nagy veszélyben van, ezért felhívta nagymamáját, hogy elköszönjön tőle.

„Együtt sírtunk és imádkoztunk. Arra kért, hogy viseljem gondját a gyermekeinek, és mondjam el nekik, hogy mennyire szereti őket” – emlékezett vissza az utolsó telefonbeszélgetésre a nagymama.

Egy nappal később az orvosoknak komoly döntést kellett meghozniuk, hiszen két ember élete is ettől függött. Végül lélegeztetőgépre tették a kismamát, gyermekét pedig életmentő császármetszéssel segítették a világra, mielőtt édesanyja szervezete feladta volna a harcot a vírussal szemben.

Circle Bear gyermeke születésekor veszítette életét, miközben lélegeztetőgépen volt, így sohasem láthatta újszülött kislányát. Ő az első női rab Amerikában, aki belehalt a koronavírusba, ám hivatalosan csak halála után tíz nappal diagnosztizálták a kórral. A gyászoló család hevesen bírálja a börtönkórházat, hiszen sem a nő haláláról, sem a gyermek születéséről nem értesítették őket, csupán napokkal később.

Andrea Circle Bear újszülött kislányának állapotáról nincs hivatalos információ, de egyes források szerint jól van.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?