Létrehozva: 2020.01.14.

Most is tagadná a migránsbűnözést az európai baloldal

A PestiSrácok.hu Információi szerint a baloldal, az Európai Parlament szocialista frakciója megpróbálta megakadályozni a migrációs kérdések napirendre tűzését.

Próbálkozásuk ugyan nem sikerült, de a migráció hívei, a migrációt fenntartani szándékozó politikusok azt el tudták érni, hogy átnevezzék a napirendi pontot és abból ne derüljön ki egyértelműen, hogy pontosan miről is tárgyalnak a képviselők. Tették mindezt vélhetően annak érdekében, hogy minél kevesebb figyelem irányuljon a mai vitára.

Az Európai Néppárt a napirend elfogadása előtt módosítást kér, hogy a skandináv példák, esetek és utalások is kerüljenek bele a vitába és annak elnevezésébe, és váljon egyértelművé, hogy miről szól az adott pont. A skandináv országok esetében ugyanis van miről beszélni.

Tavaly novemberben például Dánia fél évre visszaállította a határellenőrzéseket Dánia és Svédország között arra hivatkozva, hogy az utóbbi hónapokban egyre több erőszakos incidensre került sor Koppenhágában, amelyeket a dán hatóságok feltételezése szerint Malmöből átkelő svéd bűnbandák hajtottak végre. Az ellenőrzéseket a kikötőkben, illetve az Oresund hídon vezették be, amely összeköti Malmöt és Koppenhágát. A határellenőrzés visszaállítására 1950 óta nem volt példa.

Képünk illusztráció (Fotó: AFP)

Malmöben az elmúlt évben közel 40 bombatámadásra, valamint 50 lövöldözésre került sor, amelyben többen meghaltak. A város lakói szerint a külvárosi robbantások és lövöldözések mára általánossá váltak a svéd városban. Az incidensek nem most kezdődtek, az erőszakos cselekmények már 2016-2017 óta tartják rettegésben a város lakóit.

A svéd bűncselekményeknek ártatlan áldozatai is vannak. Tavaly augusztusában egy 31 éves, gyermekét a kezében tartó nőt lőttek le Svédországban, korábban pedig három fiatal férfi halt meg véletlenül, elhibázott lövésektől egy leszámolásban. Ugyancsak tavaly júniusban a koppenhágai külvárosban volt lövöldözés, amelyben két svéd vesztette életét.

A fenti esetekről, és a migráció következményeiről a teljes nyugat-európai média hallgat, szinte alig lehet hallani és olvasni az erőszakos incidensekről. A kérdés az, hogy vajon az elhallgatással mit próbálnak leplezni a hatóságok, valamint a média? Többen úgy vélekednek, hogy jellemzően migrációs hátterű elkövetők állnak a bűncselekmények mögött, azonban a svéd hatóságok az ilyen feltételezésekről nem hajlandóak nyilatkozni.

Legutóbb Svédország volt kénytelen beismerni, hogy az országban a migránsok miatt nőtt a bűnözés. Stefan Löfven svéd miniszterelnök a TT helyi hírügynökségnek adott interjújában vallotta be, hogy a menedékkérők sikertelen társadalmi integrációja és a rendőrség felkészületlensége is oka annak, hogy emelkedett a szervezett bűnözés szintje és az ezzel összefüggő erőszakcselekmények száma Svédországban. Az északi ország rendőrsége egy speciális egységet is felállított, amely az erőszakos bűnözői csoportok elleni fellépés hatékonyságát hivatott növelni.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

origo.hu

Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

vg.hu

Hivatalos: kiválasztották a nyertest, a valaha volt legdrágább Duna-híd épül meg Magyarországon, de minden forintját megéri – térkép

ripost.hu

Házasság első látásra: Nem hiszed el, milyen kínos titok derült ki Csabiról

mandiner.hu

Megint leköröztük Európát: újabb óriásberuházást jelentett be Szijjártó Péter

origo.hu

Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 25.: az Ikreknek kivételes találkozást, a Baknak megoldást hoz a csütörtök

ripost.hu

„Megvan bennem a vágy” – Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét, komoly ajánlatot kapott

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

Hatalmas felfedezés a világűr egy messzi pontján, a tudósok is alig hiszik el

ripost.hu

Rubint Rella meglepő titkokat árult el: így élnek Lengyelországban

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Elhunyt az évszázad rablásának kiagyalója: A sírba vitte magával a titkot, hogy hova tűntek a milliók

KÜLFÖLD

"Bármikor bármi megtörténhet!" – Szó szerint leolvadt a bőr egy kislány arcáról

KÜLFÖLD

„Szomorú és nehéz időszak ez” – Barátját ünnepelve halt meg a 7 éves, aranyszívű kisfiú

KÜLFÖLD

Idegen férfi holttestét kapta meg egy gyászoló család a nagyapjuké helyett