KÜLFÖLD

München: Egy 18 éves német-iráni férfi a támadó

Egy 18 éves német-iráni kettős állampolgár volt a péntek esti müncheni lövöldözés elkövetője - közölte a bajor tartományi főváros rendőrségének vezetője szombaton hajnalban.
  • Szerző: A.Z.

 A müncheni sajtótájékoztatón kiderült, hogy a kilenc halálos áldozatot követelő lövöldözés  elkövetőjének indítékairól egyelőre semmit sem tudnak, és nincs arra utaló jel, hogy lettek volna társai.
A fiatalember több mint két éve lakott Münchenben, nem szerepelt a rendőrségi nyilvántartásokban.

Az első riasztás nagyjából 17.50-kor futott be a rendőrséghez.

A férfi egy gyorsétteremben kezdett lövöldözni a München északi részén lévő olimpiai parki bevásárlóközpontnál, majd a gyorsétterem előtt és a bevásárlóközpontban is lövéseket adott le.

Holttestét 20.30-kor találták meg a helyszín közelében, ahol a nyomozás első adatai alapján öngyilkosságot követett el. A támadóra tüzelt egy civil ruhás rendőr, boncolással kell megállapítani, hogy megsebesítette-e.

Kezdetben szemtanúk beszámolói alapján úgy tűnt, hogy hárman kezdtek lövöldözni. Ez valószínűleg azért alakult így, mert két ember egy autóval feltűnően gyorsan távozott a helyszínről. Időközben megtalálták őket és megállapították, hogy nincs közük a bűncselekményhez.

A lövöldözésben 3 ember életveszélyesen, 18 könnyebben megsebesült, gyerekek is vannak közöttük.

 A lövöldözés miatt 2300 rendőrt mozgósítottak. Érkezett erősítés a szövetségi rendőrségtől, a Baden-Württemberg és a Hessen tartományi rendőrségtől, és az osztrák rendőrség Cobra nevű terrorelhárító alakulatától is.

A nyugalom helyreállt a bajor fővárosban. A tömegközlekedést hajnalban újraindították. Szombaton nem kell elhalasztani rendezvényeket biztonsági okokból, tudatta a müncheni rendőrség.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?