KÜLFÖLD

Na, ne már! Csak így lehet a jövőben koncertre járni majd?

A The Flaming Lips nevű amerikai rockegyüttes a hétvégén olyan koncertet adott, amitől mindenki eltátotta a száját. Lehetséges, hogy ezentúl minden fesztivált hasonlóképpen lehet majd csak megrendezni?
címkék:
  • Szerző: WM

Buborékokban álló zenészek és rajongók. Ez nem egy gyermek rendezvény, hanem könnyen lehet, hogy a teljes zeneipar jövője. A The Flaming Lips nevű rockegyüttes a hétvégén vírusbiztos koncertet adott, ahol ők maguk és a rajongóik is felfújható buborékokban tombolták végig az eseményt. A szervezők megerősítették, hogy egy buborékban legfeljebb három – egy háztartásban élő – ember tartózkodhatott.

Fotó: Reuters

Fotó: Reuters

A szervezők a koncert előtti órákban háromszor háromméteres négyzetekre osztják fel a termet, és a még felfújatlan állapotban lévő gömböket elhelyezik. A rajongók fejenként kapnak egy üveg vizet, törölközőt és egy hangszórót a saját buborékukba.

Fotó: Reuters

A koncert végén sem jöhet ki a közönség a buborékokból, egyenként kigurítják őket a parkolóba. A korlátozások ellenére is nagy az érdeklődés a The Flaming Lips fellépései iránt. A múlt hétvégén fordult elő először, hogy száz buborékot kellett a szervezőknek felfújniuk, ezzel telt házas lett a koncert. A rajongók pedig nagyon hálásak, és örülnek neki, hogy ha még ennek árán is, de legalább tudnak koncertre járni.

A banda frontembere úgy látja, hogy ez lesz a jövő, így jobban jár mindenki, ha hozzászokik a látványhoz és ehhez az újfajta élményhez.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?