KÜLFÖLD

Nagy nyilvánosság előtt fenyegették meg lefejezéssel Lyon polgármesterét!

Alig két héttel a párizsi terrortámadás után sokként érték Franciaországot a lefejezéssel fenyegetőző üzenetek.

Rendőri védelmet kapott Jérémy Bréaud lyoni polgármester, miután a csütörtökről péntekre virradó éjszaka a délkelet-franciaországi város több épületére is a politikus lefejezését kilátásba helyező üzeneteket festettek fel ismeretlenek – írja a Lyon Capital regionális hírportál.

A helyi rendőrség nyomozást indított az üggyel kapcsolatban. A Francia Polgármesterek Szövetsége (AMF), valamint Gérald Darmanin francia belügyminiszter is a teljes támogatásáról biztosította Lyon idén megválasztott polgármesterét. A tárcavezető politikus úgy fogalmazott a Twitter-oldalán, hogy a kormány mindaddig rendőri védelmet biztosít Jérémy Bréaudnak, amíg el nem kapják a fenyegetőző üzenetek feladóit, akiket a jog teljes szigorával fognak megbüntetni.

A közösségi oldalakon terjedő spekulációk szerint bevándorló hátterű muszlim fiatalok állnak a fenyegetőző graffitik mögött. Lyon rendőrsége ugyanis a közelmúltban jelentősen növelte a jelenlétét a főleg migránsok lakta külső kerületekben, hogy felszámolják az itt működő kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó bűnbandákat.

Jérémy Bréaud azt nyilatkozta a helyi sajtónak, hogy az üzenetek elolvasása után először zavartan érezte magát, de nem fél és nem fog változtatni a politikáján. „Bronban (Lyon egyik elővárosa) 70 százalékkal növeltük az önkormányzati rendőrök számát, megerősítettük a videóvédelmet is, és küzdünk a kábítószer-kereskedelem ellen. Szerintem zavarjuk a helyi bűnbandákat” – fogalmazott a politikus.

Az Ouest France hírportál egyébként arról számolt be a hét elején, hogy a párizsi terrortámadások után több pedagógus is lefejezéssel fenyegető üzeneteket kapott Franciaországban.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?