KÜLFÖLD

Nagyon rossz hírt kaptak a sörimádók, erről is le kell mondaniuk

Még nincs egyértelmű döntés arról, hogy a szeptember 19-én kezdődő müncheni Oktoberfestet megtartják-e, de Markus Söder bajor miniszterelnök nagyon borúlátó.
  • Szerző: WM

Markus Söder komoly veszélyben látja az idei Oktoberfest megrendezését a koronavírus okozta világjárvány miatt.

Több millióan látogatják évente az Oktoberfestet.
Fotó: Johannes Simon / Getty Images

Nagyon szkeptikus vagyok, és nem nagyon tudom elképzelni, hogy a kitűzött időpontban meg lehetne tartani a rendezvényt

– nyilatkozta a bajor miniszterelnök. A német politikus azonban hangsúlyozta, hogy a végleges döntés még nem született meg, és a következő két hétben München polgármesterével közösen vizsgálják meg a lehetőségeket. A hét közepén a német kormány egyébként úgy határozott, hogy augusztus végéig minden nagyobb rendezvényt és fesztivált betiltanak. Szakemberek pedig azt állítják, valószínűleg az idei Oktoberfest is elmarad, mivel nem valószínű, hogy addig sikerül megtalálni a koronavírus elleni védőoltást vagy hatóanyagot.

Markus Söder, Bajorország miniszterelnöke
Fotó: Markus Soeder / Getty Images

A müncheni Oktoberfest a világ egyik legnagyobb népünnepélye. 1810 óta évről évre több millió ember látogatja a Theresienwiesén megtartott eseményt. Erre az alkalomra a müncheni sörfőzdék különleges sört főznek, amely nagyobb alkoholtartalmú a szokásosnál. Nem az idei lenne az első alkalom, hogy a rendezvény elmarad. A fennállása óta eddig összesen 24-szer mondtak le az Oktoberfest megszervezéséről. A legtöbbször a világháborúk és a gazdasági válságok adtak okot a lemondásra.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?