KÜLFÖLD

„Ne hagyjatok meghalni” – döbbenetes információkat osztott meg a koronavírusos nővér

Mintha rémálomba csöppent volna a kétgyermekes ápoló, akinek az élete forgott kockán a koronavírus miatt.
  • Szerző: Ripost

A 35 éves angol Kelly Ward az egyik kórházi műszakja alatt arra lett figyelmes, hogy köhögni kezdett, 24 órával később már férje hívta a rohammentőt, amivel kórházba szállították.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A kétgyermekes édesanya 12 éve dolgozott ápolóként, amikor megfertőződött a koronavírussal. Súlyos tüneteivel a nyugat yorki Bradford Royal kórházba került, ahol az intenzív osztályon lélegeztető gépre tették.

Kelly naplójában osztotta meg, milyen hirtelen romlott az állapota. Az is előfordult, hogy azért könyörgött az orvosoknak: ne hagyják meghalni.

„Hazafelé tartottam, amikor hirtelen nagyon gyengének éreztem magam, nagyon forró lettem és egyáltalán nem éreztem magam jól. Egész nap csak feküdtem. Szó szerint izzadtam majd halálra fagytam, és ezek ismétlődtek egész éjszaka. Folyamatosan légszomjjal küzdöttem” – mesélte online naplójában, amiből a Daily Mail idézett.

Miután kórházba került, megpróbálták gyógyszerekkel enyhíteni a tüneteket és stabilizálni az állapotát, de fél óra elteltével sem kapott levegőt, ezután már oxigént adtak neki. A bent töltött éjszaka alatt végig rettegett, egyre rosszabbul érezte magát, és azt hitte, soha nem lesz már jobban.

„Amikor rámrakták a lélegeztető maszkot, elkezdtem pánikolni. Azt mondogattam a nővéreknek, hogy vegyék le. Az egyikőjüket ismertem. Dolgoztunk együtt korábban. Azt mondtam neki: Ne hagyj meghalni!” – írta az ápoló teljes őszinteséggel.

Kelly végül kilenc nap után kezdett jobban lenni, orvosai szerint már túl van a nehezén, azonban egy lassú folyamat lesz a teljes felépülése. Ekkor már az ápoló anyuka ismét képes volt beszámolni az állapotáról, de a légzőmaszkot egyelőre még viselnie kell.

”Ez a valóság. A múlt héten ilyenkor arra készültem, hogy elbúcsúzom a családomtól, a gyermekeimtől, a barátaimtól. 35 évesen. Ez megrázott. Nagyon. Igen, a frontvonalon dolgozom, de anya vagyok, valaki párja, és le kell ezt küzdenem” – árulta el, mi adott neki erőt, hogy mégis kitartson.

És ezeket olvastad már?