KÜLFÖLD

Négyéveseknek szánt mesében népszerűsítik a transzneműséget Amerikában

A Disney gyerekcsatornáján sugárzott műsor komoly földindulást okozott a tengeren túl.

Az Egyesült Államokban hatalmas felháborodást váltott ki a méltán híres Muppet Show alapján készülő Muppet Babies című rajzfilmsorozat egyik legújabb epizódja, melyben egy férfi karakter rájön arra, hogy valójában nő, ezért királylánynak öltözik és a nevét is megváltoztatja – írja a Fox News internetes kiadása.

A 4-7 éves gyerekeknek szánt műsor szóban forgó részét a Disney Junior televíziós gyerekcsatorna sugározta múlt hétvégén Amerikában, de azóta felkerült a műsorszolgáltató hivatalos YouTube-csatornájára is. Hogy pontosan milyen volt a transzneműséget népszerűsítő mese fogadtatása, azt jól mutatja, hogy a videómegosztó portálon 1,5 ezer „diszlájkot” kapott a rész 1,1 ezer kedveléssel szemben.

A számítógépes animációval készülő rajzfilm „Gonzorella” című részében nagy vonalakban azt történik, hogy egy különc és kiszámíthatatlan hímnemű karakter, Gonzo szomorúan bámul maga elé a kertjében, mivel a barátai azt mondták neki, hogy nem viselhet női ruhát a királyi bálon. Ekkor azonban megjelenik Tündérpatkány Keresztapa, aki egy varázsütésre ékkövekkel díszített estélyibe öltözteti, hogy jól érezze magát, és végre felvállalhassa a titkos nemi identitását.

Az amerikai jobboldal egyik legnépszerűbb véleményvezére, a nyíltan republikánus párti Candace Owens „undorítónak” és „perverznek” nevezte a transzneműséget népszerűsítő mesefilmet, ami szerinte egyedül azt a célt szolgája, hogy összezavarja a kisgyerekek nemi identitását.

„Nem hiszem el, hogy erről kell írjak Twitteren, de ezek már a Muppet Babies sorozaton keresztül is rátolják a gyerekekre a transzpropagandát. Ez beteg és PERVERZ. Mindenkit össze kell zavarniuk ezekkel a ragadozó rajzfilmekkel, melyek a gyerekek nemi szorongását szolgálják. Hozzuk vissza a férfias Muppeteket. Valaki?”

- fogalmazott a közösségi oldalán az színes bőrű politikai kommentátor, akinek a posztja alatt több híresség is hasonló véleményének adott hangot. Mások mellett Nicholas Williams amerikaifutball-játékos azt írta, hogy „az ilyen és ehhez hasonló tartalmak megpróbálják elferdíteni a kisgyermekek elméjét, és a szülőknek résen kell lenniük, hogy mit engednek nekik megnézni.”

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a mesének meglehetősen jó volt a fogadtatása a társadalmi igazságosság önjelölt harcosainak körében. A nyíltan feminista és radikálisan baloldali Pink News című hírportál például úgy számolt be a történtekről, hogy „a Muppet Babies legújabb részének gyönyörű üzenete van a bináris nemekhez igazodni képtelen gyerekek számára.”

A Fox News egyébként több kérdéssel fordulta a transzneműséget népszerűsítő mesével kapcsolatban a Disney Juniorhoz, de a gyerekcsatorna még csak válaszra sem méltatta a hírportált.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?