KÜLFÖLD

Nem adják fel a Soros által finanszírozott NGO-k

Néhány nem kormányzati szervezet (NGO) továbbra is az embercsempészekkel összejátszva taxiztatja a migránsokat Európába. Bár több ország kitiltotta őket a kikötőikből, mindig van olyan, akinek végül megenyhül a szíve.
  • Szerző: WM

Az Open Arms és az Aquarius nevű NGO-hajók is napokig vártak, míg a fedélzetükön több tucat migránssal kiköthettek egy európai kikötőben. Az előbbit Spanyolország, az utóbbi pedig Málta engedte kikötni végül. Az Aquarius éppen hogy partra tette az utasait, máris kihajózott a nemzetközi vizekre, hogy újabb, gumicsónakkal Európa felé tartó migránsokat mentsen ki.

Lássuk be, ez szép és nemes cselekedet! A probléma azonban az, hogy a bevándorlókat nem Európába kellene taxiztatni, hanem vissza kellene őket vinni oda, ahonnan elindultak.

Az NGO-k azonban pontosan tudják, hogy mindig lesz egy olyan ország, amely beengedi őket a kikötőibe. Málta is már többször jelezte, hogy Olaszországgal egyetértésben nem fogad több NGO-hajót, a kijelentés óta legalább három, migránsokkal teli hajó kötött ki a partjainál.

Egy biztos: amíg nem lesz közös európai fellépés az ilyen magánakciókkal szemben, addig az afrikai bevándorlók ezt úgy fogják tekinteni, hogy zöld a lámpa Európa felé.

És ezeket olvastad már?