KÜLFÖLD

Nem beszámítható a 7 éves kislány gyilkosa!

A 16 éves csecsen fiú ügyének tárgyalása a jövő szerdán kezdődik. Az osztrák hatóságok a kislány családjának bosszújától tartanak.
  • Szerző: SZM

Fordulat állhat be a Bécsben élő csecsen gyerekek gyilkossági ügyében – írta a Krone. Amint arról a is beszámolt, május 11-én a 16 éves csecsen fiú egy késszúrással megölte a 7 éves, Hadisat nevű, szintén csecsen kislányt.

Montázs: Krone

Mindketten ugyanabban a társasházban laktak, sőt barátok is voltak. Korábban nem is veszekedtek. A fiú iskolába járt, jó tanuló volt. A tragédia napján a lány bekopogott hozzájuk és ott a lakásban valami történhetett közöttük, ami még azóta sem derült ki. De tény,
hogy a fiú a fürdőszobába parancsolta a kislányt, majd egy konyhakéssel leszúrta, és a ház előtti kukába dobta.

A Robert K. néven megnevezett gyilkos fiúról most megjelent egy 166 oldalas pszichiátriai vélemény, amelynek alapján a gyilkosság elkövetésekor sem volt beszámítható állapotban.

Werner Gerstl neves gyermekpszichiáter azt állapította meg, hogy a csecsen fiú skizofréniában szenved és képtelen volt felmérni a tettének súlyát.

Ezt bizonyára figyelembe veszik a jövő hét szerdáján kezdődő tárgyaláson, amelyet szigorú biztonsági körülmények között rendeznek meg. Részint azért, mert attól tartanak, hogy a meggyilkolt kislány rokonai bosszút forralnak a 16 éves fiú, vagy a családtagjai ellen. A félelem nem alaptalan.

A kis Hadisat idősebb testvére és nagybátyja jelenleg börtönben ül. A testvére állítólag a bécsi csecsen közösség egyik legveszélyesebb tagja. Az apja pedig Dél-Tirolban szintén börtönben ült csempészetért, de amikor nyáron egy napra kiengedték, felszívódott és alighanem visszaszökött Csecsenföldre, ahol a lánya holttestét eltemették.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?