KÜLFÖLD

Nem enyhül Maddie szüleinek fájdalma, most lenne 18 éves a lányuk

Eltűnésének idei évfordulója még nehezebb a kislány családjának. Visszafogott megemlékezést fognak tartani Maddie számára.
  • Szerző: Ripost

Mint ismert néhány nappal a negyedik születésnapja előtt tűnt el a kis Maddie McCann, akinek idén május 12-én lenne a 18. születésnapja.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Eltűnésének idei évfordulója így különös nehézségek elé állítja a szülőket.
Madeleine McCann szülei visszafogott ünnepséggel emlékeznek meg lányuk eltűnésének 14. évfordulójáról.

Fotó: AFP

A tervek szerint Kate és Gerry McCann a hétvégén meglátogatnak egy helyi templomot, hogy imádkozzanak a 2007-ben eltűnt kislányukért.

Ugyanis az ügyészek hiába állítják azt, hogy bizonyítékuk van arra, hogy a kislány meghalt. Szülei azonban nem hajlandóak feladni a reményt, hogy még egyszer életben láthatják gyermeküket.

A család egyik barátja azt mondta: „Mindegyik évforduló nehéz, mert felidézi az emlékeket arról az éjszakáról, amikor elvitték. De ez az év más, mert Madeleine most érné el a felnőttkort. Ez egy nagy mérföldkő minden gyermek életében. Kate és Gerry számára szívszorító, hogy nem lehetnek vele egy ilyen jelentős eseményen.”

A pár az évforduló napját tinédzser ikreikkel, Seannal és Amelie-vel töltik. A Scotland Yard tovább folytatja a Madeleine elrablójának felkutatását. A német, brit és portugál nyomozók között a nyáron Lisszabonban tartanak csúcstalálkozót.

A 44 éves Bruecknert a német ügyészek tavaly júniusban Madeleine eltűnésének első számú gyanúsítottjaként nevezték meg. Azt állítják, hogy szerintük ő rabolta el és ölte meg a hároméves kislányt – írja a Mirror.

Jelenleg hétéves börtönbüntetését tölti egy hannoveri börtönben, amiért 2005-ben Praia da Luzban megerőszakolt egy nyugdíjast. Ügyvédje, Friedrich Fulscher ragaszkodik ahhoz, hogy a németnek semmi köze a kisgyermek eltűnéséhez.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?