Létrehozva: 2017.07.25.

Nem hiszed el, melyik milliárdos indulhat az elnöki posztért

Úgy tartják az Egyesült Államokban, hogy miután megválasztották a korábban üzletemberként és celebként is ügyködõ Donald Trumpot elnöknek, már semmi sem elképzelhetetlen. Egyes hírek szerint 2020-ban a Facebook atyja lehet Trump kihívója.

Sok álhírnek ígérkező információ is felmerült már korábban a következő amerikai elnök választással kapcsolatban. Ezek szerint olyan hírességek is indulnának az elnöki posztért, mint például Kid Rock, Kanye West vagy a filmes karrierje csúcsán lévő Dwayne Johnson. Most azonban egy ennél is sokkal érdekesebb hír kezdett el keringeni az amerikai médiában: bennfentesek szerint Mark Zuckerberg, a legnagyobb közösségi oldal alapítója szívesen megmérettetné magát Donald Trump ellenében. Bár a 33 éves milliárdos még nem nyilatkozott hivatalosan arról, hogy valóban jelölteti-e magát, a legutóbbi tevékenységei, találkozásai sokak szerint egyértelmű jelei annak, hogy beszállna a politikába.

A Facebook megalkotója csak a közösségi oldalának köszönhetően kétmilliárd embert érhet el pillanatok alatt világszerte.

Politikai elemzők szerint ez kiváló csatorna lehet azokhoz a választókhoz, akik úgy érzik, hogy az elmúlt évek kormányai elfeledkeztek róluk, és hátat fordítottak a politikának. Mark Zuckerbergről készültek olyan képek az elmúlt hónapokban, amint éppen traktort vezet, színes bőrű egyházi vezetőkkel tárgyal, vagy amint éppen heroin függők panaszkodásait hallgatja. A politikai elemzők azt állítják, hogy ezek kísértetiesen hasonlítanak azokhoz a programokhoz, amivel Hillary Clinton annak idején belépett a politikai életbe.

Mások szerint azonban teljesen bizarr felvetés, hogy Zuckerberg 2020-ban jelöltetné magát. A kétkedőknek lehet, hogy igazuk van, az azonban sokat elárul, hogy Business Insider nevű amerikai lap már le is közölt egy olyan felmérést, amelyben arra voltak kíváncsiak, hogy milyen esélyekkel indulna az internetes guru az egykori ingatlanmágnás ellen.

A közvélemény-kutatás szerint Zuckerberg esélyei nem is olyan rosszak.

A Public Policy Polling által készített felmérés azt mutatja, hogy Mark Zuckerberg és Donald Trump egyaránt 40-40 százalékot kapna egy most vasárnap tartandó voksoláson, míg a maradék 20% bizonytalan, hogy kire szavazna. A Facebook tulajdonosa korábban azt állította, hogy ő sem republikánus, sem demokrata, így nem is lehet tudni, hogy pontosan milyen színekben indulna esetlegesen.

Zuckerberg politikai hovatartozásáról árulkodik, hogy  2015-ben 10 ezer dollárt adományozott a demokrata párt kampánystábjának. Sajtóinformációk szerint ráadásul nem is ez volt az egyetlen nagylelkű adománya a párt részére. 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg - a csodálatos Cserháti Zsuzsa szenvedései

origo.hu

Kegyetlen embervadászat zajlik Kárpátalján

borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

metropol.hu

Kiadta a jelszót az Eb-re a Chelsea-hez hívott magyar focista: „Minél tovább ottmaradni!”

origo.hu

Összeomlott a Házasság első látásra egyik botrányos szereplője

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

Brüsszel nem törődik az európai emberek érdekeivel

KÜLFÖLD

Teljes agyrém: már az Európai Tanács elnöke is háborúról beszél

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

„Életem legjobb formájában voltam” – Ez jelezte, hogy rákos lett a fitt édesanya

KÜLFÖLD

Elhunyt az évszázad rablásának kiagyalója: A sírba vitte magával a titkot, hogy hova tűntek a milliók

KÜLFÖLD

"Bármikor bármi megtörténhet!" – Szó szerint leolvadt a bőr egy kislány arcáról

KÜLFÖLD

„Szomorú és nehéz időszak ez” – Barátját ünnepelve halt meg a 7 éves, aranyszívű kisfiú