KÜLFÖLD

Nem véletlenül jelölte meg célpontként Magyarországot az Iszlám Állam?

Miután Magyarországot és Portugáliát is megfenyegette az Iszlám Állam, joggal merül fel a kérdés, hogy a közelgő EB-meccsen tervezik-e a következő merényletet...

Az egész magyar sajtón végigsöpört a hír: Magyarországot is megfenyegette az Iszlám Állam. Ezt az üzenetet a brüsszeli merényletek után tette közzé a terrorszervezet, de nemcsak hazánkat említették  propagandavideójukban, megnevezték Portugáliát is.

Bár a fenyegetés nem tűnt valósnak, egyre több ponton összekapcsolódnak az eddig csak feltételezett információk. Miután a napokban elfogták a brüsszeli merényletek egyik terroristáját, a "kalapos férfi"-ként emlegetett Mohamed Abrinit, a kihallgatásán elárulta:

az Iszlám Állam le akar csapni a nyáron megrendezendő foci Európa-bajnokságon, Franciaországban.

A francia hatóságok azt ígérik, hogy maximális biztonsági intézkedések mellett rendezik meg az EB-t, de a rendőrök és a biztonsági szakértők ennek ellenére a legrosszabbtól tartanak, mondván,

az esemény ideális célpont az Iszlám Állam számára.

Ne feledjük: Magyarország épp Portugáliával játszik EB-csoportmérkőzést Franciaországban, június 22-én.

Jogosan merülhet fel a kérdés:

vajon az Iszlám Állam propagandavideójában ezért említették meg a két országot?

A szakértők szerint ugyanakkor csak szimbolikus jelentőségű volt Magyarország és Portugália megemlítése, a terrorszervezet szerintük ezzel csak azt akarta sugallni, hogy senki sincs biztonságban, bárhol lecsaphatnak a merénylők.

Mindenesetre az, hogy éppen azt a két országot említették meg, amelyik egymás ellen mérkőzik azon az Európa-bajnokságon, ahol az elfogott terrorista szerint támadásra készül az Iszlám Állam, nos... nem hangzik megnyugtatóan.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?