KÜLFÖLD

Nemek szerint szétválasztott közlekedést követel a belga iszlám párt

Az embernek tényleg megáll az esze! Egy Belgiumban mûködő iszlám párt azt szeretné, ha egy iszlám állam alakulna Európában, valamint azt is szorgalmazzák, hogy Brüsszelben nemek szerint szétválasztott tömegközlekedést vezessenek be.
  • Szerző: WM

Sokszor olvashattuk már, hogy Brüsszel migránspolitikája, sőt maga Brüsszel is elbukott a migrációs nyomás következtében. A belga fővárosban számtalan olyan no go-zóna alakult ki, ahova már a rendőrök sem szívesen teszik be a lábukat. De a rémálomszerű agymenés itt még nem állt meg.

Az októberben tartandó belga önkormányzati választásokon összesen 28 helyen méretteti meg magát az Iszlám nevű párt. 

Az Iszlámnak több követelése is van: 

  • Szeretné, ha létrejönne egy iszlám állam
  • Követelik, hogy a helyi közlekedést nemek szerint osszák fel. Vagyis ezek szerint külön kellene a nőknek és a férfiaknak utazniuk

Bár úgy tűnhet sokaknak, hogy ezek meglehetősen hajmeresztő kérések, a párt fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy ők nem követik a radikális iszlámot. A párt kincstárnoka szerint ezt az is bizonyítja, hogy nem követelik a kötelező fejkendő viselést, és nem muzulmán emberek csatlakozását is szívesen veszik. 

A párt 2012-ben még csak négy jelölttel, idén azonban már 14 brüsszeli és 14 vallon tartományban indul. A német konzervatív napilap, a Welt cikkében megjegyzi, hogy Belgium évek óta küzd a szélsőséges iszlamizmussal, és hogy az ország számít az európai dzsihadizmus fellegvárának. 

Mint ismert, a 2015-ös párizsi terrortámadások elkövetői közül többen is a Molenbeek nevű brüsszeli kerületből származtak, mint ahogy a pár hónappal későbbi brüsszeli merényletek elkövetői is ott éltek. 

 

És ezeket olvastad már?