Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2020.10.30.

Nizzai merénylet: ezt üzente a Magyar Katolikus Egyház a franciáknak

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek és Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke is részvéttáviratot küldött a nizzai terrortámadás után a francia katolikus egyház vezetőinek.

Szerző Ripost

Erdő Péter a nizzai püspöknek, André Marceau-nak írt, az MTI-hez is eljuttatott táviratában testvéri együttérzését fejezte ki Nizza katolikus közösségének és a francia katolikus egyháznak.

Úgy fogalmazott: „Imádkozunk azért, hogy a különböző vallások egy szívvel dolgozzanak az emberi méltóságért, a kiengesztelődésért és a vallásszabadságért.„

„A vértanúk vére magvetés, kérjük Istent, hogy fakadjon a szenvedésből hit, szeretet és az egyház megújulása” - tette hozzá.

Veres András a reimsi érseknek, a Francia Katolikus Püspöki Konferencia elnökének, Éric de Moulins-Beaufort-nak részvétet nyilvánítva azt írta: „a gyász eme perce különösen is emlékeztet mindnyájunkat arra, hogy testvérek vagyunk, és az egyetlen út, ami előttünk áll, az a testvéri párbeszéd és az erőszak minden fajtájának elutasítása„.

Mint a Ripost is megírta, csütörtökön egy tunéziai férfi három emberrel végzett és többet megsebesített a nizzai Notre-Dame-bazilikában elkövetett késes merényletben.

A férfi reggel kilenc óra tájban egy késsel felfegyverezve hatolt be a dél-franciaországi város központjában álló bazilikába, ahol hárman tartózkodtak. A támadó elvágta a sekrestyés torkát, lefejezett egy idős nőt, és súlyosan megsebesített egy másik nőt, aki a bazilikához közeli egyik bárba menekült be, és ott halt bele sebesülésébe.

A támadó egyik áldozata egy 44 éves brazil anya volt, akinek utolsó szavai a következők voltak a mentőkhöz: „Mondjátok meg a gyermekeimnek, hogy szeretem őket.„

Simone Barreto Silva 30 éve élt Franciaországban, három gyermeket nevelt – írja a Daily Mail.

Franciaországban a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget a csütörtöki nizzai támadást követően – jelentette be a francia miniszterelnök. Jean Castex hozzátette: a kormány határozott és könyörtelen választ ad a „gyáva és barbár” tettre.

Az ügyben a terrorellenes ügyészség nyomozást indított, a támadót elfogták. Nem sokkal később a rendőrök Avignon közelében agyonlőttek egy férfit, aki lőfegyverrel fenyegetett járókelőket az utcán.

Mindkét esetben iszlamista indíttatást sejtenek a háttérben. A muszlimok csütörtökön ünneplik Mohamed próféta születésének évfordulóját.

„Gyűlöletesnek” nevezte a csütörtöki nizzai késes merényletet a francia püspöki konferencia (CEF) és kifejezte kívánságát, hogy „a keresztények ne váljanak meggyilkolandó célponttá”.

A CEF bejelentette, hogy csütörtökön, a jelképes 15 órakor – Krisztus halálának órájában – minden francia templomban megkongatják a lélekharangot az áldozatok előtt tisztelegve. Elítélte a merényletet a Vatikán is, hangsúlyozva, hogy a terrorizmus mindig is elfogadhatatlan lesz. A Szentszék közleménye szerint a pápa imádkozik az áldozatokért.

Az Európai Unió vezetői szolidaritásukat fejezték ki Franciaországgal, és a „gyűlöletet szítók és terjesztők” elleni szembeszállásra szólítottak fel.

„Elítélem a Nizzában történt gyűlöletes és kegyetlen támadást, teljes szívemmel Franciaország mellett állok” – írta Twitter-oldalán Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. „Együttérzek e gyűlöletes cselekedet áldozataival. Egész Európa szolidáris Franciaországgal. Egységesek és eltökéltek maradunk a barbársággal és a fanatizmussal szemben” – írta.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke gyalázatosnak nevezte a merényletet és a franciáknak üzenve kijelentette: „Egész Európa önökkel van”.

„Sokkban vagyok, amióta értesültem a nizzai Notre-Dame-bazilikában elkövetett barbár támadásról. Együttérzésem az áldozatokkal és hozzátartozóikkal. Az Egyesült Királyság Franciaország oldalán áll a terror elleni harcban” – írta francia nyelvű Twitter-üzenetében Boris Johnson brit kormányfő.

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Európai Uniós ország őrült fenyegetése: legyen Magyarországon is általános hadkötelezettség

origo.hu

Brüsszel bejelentette: készüljünk a háborúra!

borsonline.hu

Gyászol a magyar TV2: súlyos halálhír rendítette meg ma a sztárokat

ripost.hu

„Nagy csalódás ért” – Férjet keres magának a TV2 sztárja

mandiner.hu

Hont András: Magyar Péter belezavarodott a történetébe

origo.hu

Imádja a luxust és dicsekszik pénzével a Magyar Péter mögött álló vállalkozó - videó

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

„Láttam, hogy boldogan ölelik egymást" - az ország kedvence lett a magyar sztárszülők gyermeke

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Folyton beesik a piskótád teteje? Ez lehet a baj

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

KÜLFÖLD

A calabriai maffia halálos „zombidroggal” árasztja el Európát

KÜLFÖLD

Óriási balhé Németországban: húsvét helyett muszlim ünnepre díszítették fel a belvárosokat

KÜLFÖLD

Brüsszeltől Varsóig: háborús pszichózistól szenved Európa

KÜLFÖLD

Magyar siker az Oscar-gálán, tarolt az Oppenheimer

KÜLFÖLD

Őrizetbe vettek egy ukrán kémet Franciaországban

KÜLFÖLD

Háborúra készíthetik fel a német diákokat

KÜLFÖLD

Saját szolgálati fegyverével vetett véget az életének egy fiatal rendőr

KÜLFÖLD

Megrázó: egymás mellett halt meg a két kisgyermek és az édesanyjuk