KÜLFÖLD

Nyugati civilek segítik a balkáni határzárat áttörő migránsokat

Georg Spöttle biztonsági szakértő szerint a migránsoknak lövésük sincs arról, hogy véglegesen lezárult a határ. Szerinte már a csórók jönnek, abszolút felkészületlenül.
  • Szerző: Ripost

Georg Spöttle biztonságplitikai szakértő az M1 hírfolyamában beszélt arról, hogy a balkáni határzáron áttörő migránsokat már nemcsak az embercsempészek, hanem nyugati civilek is segítik.

A szakértő szerint "migránssimogató" civilekről van szó, akik korábban Magyarországon is tevékenykedtek, most pedig kimentek Görögországba önkénteskedni.

Ezek a nyugat-európai fiatalok kötelekkel segítették a migránsok átkelését a határnál, az áradó folyón, valamint térképekkel, jó tanácsokkal látták el őket

- fogalmazott Spöttle, aki szerint már nem a vagyonosabb középréteg érkezik, mint eddig, hanem a szegényebbek.

Õk már nem okostelefonokkal felszerelkezve jönnek, látszik, hogy felkészületlenek, strandpapucsban fagyoskodnak a télben, Spöttle szerint mintha lövésük sem lenne arról, hogy a határok lezárultak, csak a kerítésnél állnak meg döbbenten.

"Talán eljutnak hozzájuk még olyan hírek, hogy Angela Merkel továbbra is kritizálja a balkáni országok és Ausztria határokat lezáró politikáját" - vélekedett a szakértő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?