KÜLFÖLD

Most már a tapasztalatok is mutatják: hatékony az oltás

Angliában a 80 évesnél idősebb korosztályban a legmagasabb azoknak az aránya, akiknek szervezetében kimutathatók a koronavírus ellen termelődő antitestek, ebből a korosztályból kapták meg legtöbben az oltást.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Most már érkeznek az első adatok a tapasztalatokról, amik nagyon biztatóak: hatékony az oltás. A brit statisztikai hivatal (ONS) kedden ismertetett vizsgálata szerint Anglia lakosságán belül a 80 évesnél idősebb korosztályban a legmagasabb azoknak az aránya, akiknek szervezetében kimutathatók a koronavírus ellen termelődő antitestek.

Most már tapasztalatok mutatják az oltás hatékonyságát

Az ONS szerint ennek az a legvalószínűbb magyarázata, hogy ebben a korcsoportban magas azoknak az aránya, akik már megkapták a koronavírus elleni oltást.

Tapasztalatok szerint hatékony az oltás.

Eddig nagyon jók a tapasztalatok az oltásról (Fotó: MTI)

Az 56 milliós Anglián belül a teljes lakosság 18,5 százalékának szervezetében találnának antitesteket vérvizsgálaton alapuló teljes körű szűrés esetén. Ez a 16 évesnél idősebb lakosságra vetítve azt jelenti, hogy Angliában 8,3 millió felnőtt szervezetében lehet jelen a SARS-CoV-2 típusú koronavírus ellen képződő antitest.

A 80 év feletti korosztályban ugyanakkor 40,9 százalék azoknak az aránya, akiknek szervezetében jelen van ez az antitest-típus.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?