KÜLFÖLD

Pofátlanul hazudozik az Európai Bizottság szóvivője

Nincsenek migránsokat segítő, név nélküli bankkártyák, minden kártyatulajdonos személyazonossága ismert, ezt havonta ellenőrzik is - jelentette ki az európai bizottsági szóvivő szerdán Brüsszelben.
  • Szerző: itgy

Natasha Bertaud azt merészelte állítani, hogy nincsenek migránsokat segítő, név nélküli bankkártyák, minden kártyatulajdonos személyazonossága ismert, ezt havonta ellenőrzik is.

Önmagában az is tenyérbemászó hazugság, hogy letagadja azoknak a kártyáknak a létezését, amelyekről a %% is beszámolt, méghozzá fényképpel bizonyítva létezésüket, ennél azonban még nagyobb botrány, hogy állítja, a "kártyások" személyazonossága ismert.

Hogyan lehetne ismert, amikor okmányok nélkül érkeznek és közülük sokan szinte naponta változtatnak nevet?

A tények letagadásában még ennél is tovább ment, amikor kifejtette:

"Minden unióba érkező ember mélyreható biztonsági ellenőrzésen esik át, amelyet egyebek mellett a külső határok közelében felállított ellenőrző állomásokon dolgozó határőrök, rendőrök vagy a parti őrség emberei végeznek".

Valójában az ellenőrzések a legjobb esetben is csak felületesnek mondhatók (vagy még annak sem), és ezt ezer más történet mellett annak a pénteken Magyarországon elfogott szír terroristának az esete is bizonyítja, aki

bejárta fél Európát, míg a Liszt Ferenc repülőtéren le nem bukott - hamis okmányával.

Ezt nevezi Bertaud kisasszony "mélyreható biztonsági ellenőrzésnek.

Ami pedig a névtelen bankkártyákat illeti, ilyennel a terrorista is rendelkezett, és  ügyvédje, Kelen László szerint havonta utaltak rá pénzt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?