KÜLFÖLD

Pornóért rajong a brit parlament

Megállás nélkül dagad a szexuális zaklatási botrány, és az sem vet túl jó fényt a brit politikusokra, hogy rekordszámban szerettek volna pornófilmet nézni a parlamentben.
  • Szerző: KF

Múlt június és október között 24473 alkalommal próbáltak a képviselők és a parlament alkalmazottai pornóoldalakat betölteni a hivatali számítógépükön – azaz naponta nagyjából 106 kísérlet történik a parlamenten belül a letiltott weblapok felkeresésére.

Az Információ Szabadsága nevű szervezet jelentése szerint szeptemberben volt a „legkívánósabbak” a parlamenti tagok: ekkor 9467 alkalommal próbáltak a belső hálózaton belül felnőtt tartalmakhoz jutni. A parlament szerint azonban a legtöbb kísérlet nem szándékosan történik, félrekattintások és vírusos oldalak vezetnek a pornósite-okhoz. A legtöbb esetben pedig központilag nem is engedélyezik az ilyen oldalak betöltését, mivel nem kapcsolódik a képviselők munkájához ez a fajta tartalom.

Theresa May helyettesének, Damian Greennek azonban részben azért is kellett lemondania, mert még 2008-ban rengeteg pornófilmet találtak a hivatali számítógépén. Õ ugyan tagadta, hogy letöltötte volna a videókat, de ez is azt mutatta, hogy a blokkolókat könnyen kijátszhatják az unatkozó képviselők.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?