KÜLFÖLD

Rátámadtak a migránsok egy férfira, a rendőrök ellene indítottak eljárást

Az áldozat szerint önvédelem miatt vette elő a paprikasprét. A rendőrség ennek ellenére súlyos testi sértés miatt indított ellene eljárást.
  • Szerző: WM

A németországi Hennigsdorf rendőrségének közleménye szerint egy 20 és egy 23 éves afgán menedékkérő hangosan hallgatott zenét a város egyik vasúti aluljárójában. A hangszóró hangereje több járókelőt is zavart, egy 33 éves német férfi pedig oda is ment hozzájuk, hogy megkérje őket, halkítsák le a zenét. A két fiatal migráns ezen annyira felhúzta magát, hogy sértegetni és lökdösni kezdte a férfit, majd az egyikük ököllel arcon is ütötte. Az áldozat félelmében elővette a zsebében lévő paprikasprét, és a bevándorlók felé fújta azt.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Képünk illusztráció
Fotó: GettyImages

Az egérutat nyert férfi elfutott, majd amikor már biztonságban érezte magát, felhívta a rendőrséget, és közölte, hogy megtámadták. A kiérkező rendőrök felvették a migránsok és a német férfi adatait, majd mentőt hívtak a sérülések ellátására.

A közleményből kiderül, hogy a 20 éves afgán fiatal ellen testi sértés miatt eljárást indítottak. Ami azonban ennél meglepőbbnek tűnik az az, hogy a saját magát megvédő német ellen is eljárást indult, méghozzá súlyos testi sértés miatt.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?