KÜLFÖLD

Részeg migránsok rátámadtak egy görög polgármesterre Számosz szigetén

A politikus mindösszesen annyit kért az illegális bevándorlóktól, hogy ne a város főterén igyák magukat hulla részegre...

Az Égei-tenger keleti medencéjében, a Törökországtól mindösszesen pár 100 méterre található Számosz szigetén egy erősen ittas migránsokból álló banda rátámadt Kelet-Számosz polgármesterére, Georgios Stantzosra – írja a Proto Thema görög napilap internetes kiadása.

A görög hírportál beszámolója szerint észak-afrikai bevándorlók egy csoportja a sziget fővárosának, Számosznak a főterén italozott, amikor az éppen arra járó Georgios Stantzos odalépett hozzájuk és arról tájékoztatta őket, hogy Görögországban tilos az alkoholfogyasztás közterületen. A politikus arra kérte a migránsokat, hogy menjenek máshová berúgni, amire ők azonnal agresszióval reagáltak: először sértegették a polgármestert, akit fasisztának neveztek, majd ütögetni kezdték és a földre lökték. Az összetűzésben szerencsére nem esett komolyabb bántódása a politikusnak, aki az eset után rendőrségi feljelentést tett az agresszív migránsok ellen.

Georgios Stantzos egyébként nem most először került összetűzésbe a Számoszon élő illegális bevándorlókkal. Decemberben például csatlakozott egy civil szervezésű tüntetéshez, amelyen két olyan migráns kitoloncolását követelték a demonstrálók, akik rendszeresen megrongálták a helyiek autóit, pusztán szórakozásból.

„Nekem és a számosziak többségének semmi baja a bevándorlókkal, de vannak néhányan közülük, akiknek a rombolás és a pusztítás a lételeme. Nekünk az ilyenekből van már nagyon elegünk, őket akarjuk kirakni a gyönyörű országunkból” – fogalmazott a tüntetéssel kapcsolatban a politikus 7 hónappal ezelőtt.

Március közepén, egy másik nagy port kavart esetben pedig Georgios Stantzos elvette és a tengerbe hajította a szélsőbaloldali Vice News nevű amerikai hírportál újságírójának a kameráját, miután a sajtómunkás ostoba kérdésekkel provokálta a politikust.

És ezeket olvastad már?