KÜLFÖLD

Rettenet, egy kisbaba elásott holttestére bukkantak egy érsekújvári kertben

Szülei az elmúlt 10 hónapban azt állították, hogy a kicsi beteg, ezért nincs otthon.
  • Szerző: Doris

Tavaly július óta senki sem látta azt a szlovák kislányt, aki 2018 decemberében született Érsekújváron. Szülei azt állították a környezetükben élőknek, hogy a kis Lucka egy pozsonyi gyermekintézetben fekszik betegsége miatt – írja a szlovák Paraméter.

Képünk illusztráció
Fotó: Pixabay

Az ügy azonban egyre gyanúsabb lett, a kislány közel egy év múltán sem érkezett haza, a kiságya és a dolgai pedig eltűntek a házukból. Ezért a család ismerősei jelentették az ügyet a szociális hivatalnál.

Egy lakos szerint ők csak azt szerették volna megtudni, hogy tudnak-e arról, hogy a gyermek állítólag kórházban van, erről azonban még a gyermekorvosa se tudott. A szomszédok elmondása szerint a szülők egyike sem dolgozott, ennek ellenére nem egyszer előfordult, hogy a másik két gyereket egyedül hagyták otthon.

A rendőrség már csütörtökön kiment a család házához egy speciálisan kiképzett rendőrkutyával, pénteken pedig rábukkantak a kertben elásott kisbabára.

Renáta Čuháková kerületi rendőrszóvivő közlése szerint büntetőeljárás indult a kicsi halála ügyében, egyelőre halálokozásként minősítették az esetet. Halálának oka csak a boncolását követően derülhet ki.

És ezeket olvastad már?